Grevagården 13/9

Hejhej

Det är verkligen himla svårt att skriva Andreasblogg. Det finns ju ingen tid liksom ^^'

Iallafall ska jag försöka hålla alla mina fans nöjda, och skriva några väl valda ord.


Torsdagen 13 september 2007

Sydöstran, lokaltidning här i Blekinge hade fått nys om en HEMLIG KONSERT. Och Detta gick att läsa i en av veckans upplagor.


Topphemlig konsert med Andreas Johnson

Gillar man Andreas Johnson kan det löna sig att komma till Karlskrona på torsdag.
Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
KARLSKRONA Artisten Andreas Johnson kommer till Karlskrona på torsdag, men vart och varför är hemligt.
- Jag kan inte säga någonting om det, säger Peo Persson på Krog & Konsert i Blekinge AB.
Men på Café Greven avslöjar man att en konsert kommer att hållas på gårdsplanen utanför Grevagården.



Enligt ryktet kommer Andreas Johnson att göra en exklusiv konsert i Karlskrona på torsdag den 13 september.
- Det vet man aldrig, kommenterar Peo Persson mystiskt till en början.
Men slutligen erkänner mannen som påstås ha bokat in artisten.

Utanför Grevagården
- Jag kan säga att han kommer till Karlskrona på torsdag, men jag säger inte var han kommer att spela, exakt när eller för vem han ska spela.
På Café Greven avslöjar man motvilligt att Johnsons konsert kommer att hållas på gårdsplanen utanför Grevagården.
- Det är väl lite hemligt, så jag vill inte uttala mig om det, säger Peo Persson.
Han och kollegan Nicolas Jonasson, som tillsammans drev nattklubben Stoltz i Karlskrona, arbetar för fullt med artistbokningar runt om i Sverige.
- Vi har saker på gång i hela landet. För tillfället händer det en hel del i Lund, dit bland andra Alice Cooper, Dweezil Zappa och Lars Winnerbäck kommer, berättar Peo Persson.





Jominsann så var det. Och trots att det verkade ganska oklart måste man chansa. Andreas kommer inte till Karlskrona i hemlighet varja dag liksom.

Mimmi tog sig in till storstaden, och vid sisådär kvart i fyra tiden begav vi oss av mot Grevagården. Där soundcheckade folk för fullt, och minsanochdag är det Andreas låtar de sjunger. Men Andreas själv är inte där, ännu.

Men han kom. Efter en halvtimma - och jag svär vid allt heligt att vi inte hade någon som helst aning om tidpunkten för hans ankomst innan - kom han gående och skakade hand med sina hjälpisar.

Vi stod där en bit i från och beundrade på avstånd. Modet svek lite. Men Andreas himself kollar åt vårt håll och kommer fram. TILL OSS.
OH MY GOD.
Jomen det blev lite prat från hans sida, och mumlanden från vår sida. Men han är alldeles underbar den männskan. Dessutom sken solen rakt på honom så han fick blunda lite för den. Föreställ er?

I tälten som var uppresta på gården fanns en scen, där det tillfälliga bandet som sagt redan var på plats. Dit gick han upp och soundcheckade lite han med.
Det blev ju lite av en privatkonsert för oss det där. Eftersom det alldeles riktigt var för Ericsson han skulle spela senare på kvällen (det hade spekulerats om detta), fick ju inte vi komma in då. Men hey, tro inte att vi inte försökte oss på övertalning liksom.
Iallafall kom en alldeles förträfflig kvinna och slängde ut oss en bit in på spelandet. - det var ju privat. >_____<

Men inne på Grevagården finns en ingång till Blekinge museum. Där kan ingen hindra oss från att stå. Så vi ställde oss i entrén och kunde lyssna på det sista av sounchecket.
Det var de vanliga låtarna han sjöng. Ni vet; A little bit of love, Glorious, Show me love, Sing for me, Go for the soul, The games we play...Har svårt att minnas allt precis. MEN det är ju känt att Andreas gillar Springsteen innan, och det var ju hur kul som helst att han drog till med att spela Hungry heart där i slutet.

Bruce spelar.
http://www.youtube.com/watch?v=5OJIC7rpPbM

Jag tycker också himlans bra om Bruce så att höra detta var riktigt kul. Trots att man inte kunde SE Andreas från musée entrén, kunde man använda öronen och höra alldeles lagom bra.

När slutet kom och man inte kunde höra honom längre, fick vi plötsligt syn på världens vackraste man gåendes ut från grevagården.
Det blev kapprusning till baksidan där vi fick vårt adjö. Min kalender blev signerad, och kort blev tagna.
När Andreas och hans bodyguard gick åt sitt håll för att inställa sig på stadshotellet, gick jag och Mimmi till bussen. Men sedär går Andreas. Utanför favoritcafé  Waynes. Även i småstäder som Karlskrona kan man visst råka gå omvägar.
Det känns extra bra i hjärtat när han ser oss igen, vinkar och ler. Och solglasögonen gör det knepigare för folk omkring att faktiskt förstå vad det är för en människa som lite förstrött promenerar på Ronnebygatan denna dag. Men vi visste ^^. Ett tag följde vi väl efter och tog kort bakifrån. Som minne liksom.
ÅWÅ VILKEN HÄRLIG DAG. LALALALA.



Vi hade förstås kunnat klänga på portarna vid åtta tiden, när han på riktigt skulle spela. Men det är näst intill omöjligt att ta sig in på den bakgården. Och Andreas själv hade väl tänkt stanna och migla efteråt. Och vi fick ju vår tid, det kunde inte blivit bättre.

FAST JAG KUNDE JU SLUTA UPP MED ATT VARA SÅ HIMLANS JOBBIG OCH DUM NÄR JAG BLIR NERVÖS.
Men Andreas får ha överséende med det ^^'


image28