Jennie Abrahamson 22/8

En gång, för fem dagar sedan sisådär, åkte Isabelle till Jönköping med Linda för att få i sig lite vackra toner från den allra ljuvaste av röster, och mest bedårande av kvinnor som går att finna på både internet och i resten av världen skulle jag nästan tro. Klubben var präglad av det där lugnet som man skulle känna, och folket var präglat av så många mysiga inställningar. Sparrow spelade högt och bra, och Simon spelade känslosamt och svenskt. Jennie Abrahamson spelade sådär vackert ni vet, så håren reser sig i nacken och man får lite kyliga känslor i armarna av alla de där fina fina rysningarna. När Jennie mellansnackar gör hon det tyst och blygsamt, men alla skrattar hejdlöst för hon är fyndig och harmlös med vettiga åsikter och lättsamma skämt. Nu blire ös, sa hon när hon stämde gitarren för Why did I leave home, men annars skulle vi bara få höra godnatt visor. March i säng var några av hennes sista ord innan hon lämnade den lilla upphöjningen i golvet som lutade efter sin tid som biografgolv. Eftersom Jennie är så himla fin tyckte alla, så klappade vi vidare och hon kom in och sjöng en osläppt låt, hennes mammas favoritlåt. Linda och jag pratade med Jennie som hade ont i magen, och Tina som fått igång stället tyckte vi kunde hänga i sofforna istället för att sitta på parkbänkar och frysa i väntan på skjutsen som kom ända från Åseda=snäll skjuts tyckte en som hette Olof. Vi ville stanna för allting var så bra som bra kan bli i några halvskitiga renoverade lokaler. Jennie som skulle byta om kom tillbaka och satte sig på ett par mjuka puffar som knappt gick att sitta på alls utan att man ramlade baklänges, för det hade jag redan kontrollerat. Det var mysigt. När hon skulle till hotellet fick vi mer sällskap och myspiller, och när dessa sedan skulle kila iväg en sväng för att lämna musikgrejsen fick vi stanna och känna lugnet alldeles ensamma i en gammal biograf med pengakassan rakt framför ögonen på oss. De trodde de skulle hinna tillbaka innan vi åkte, men om det inte blev så skulle vi mest gå ut och skjuta igen dörren tills den klickade och låste sig. Vi gick en stund efter och fick söka oss ner till tågstationen genom Jönköpingsgator under den svarta himlen för skjutsen. Vi sussade lite i bilen.



Nästa dag vaknade vi i dubbelsängen och Molly slickade mig på näsan. Finaste hunden säger jag då. Dagens största missioner och mål var att skriva Andreastexter på linnen och att fixa den traditionella Andreastårtan. Kläderna blev bra men aningens osymmetriska. Tårtan blev av pannkakor och god som attans, men snäppet mindre glamorös än de tidigare. Ballongerna från dagen då vi hejade på One love i mello i februari hängde fortfarande kvar i Lindas tak, men hon skulle ta bort dem efter detta sa hon. Söndag blev mest åt att fortsätta det nya Andreasspelet, men det blev inte ens lite färdigt den här gången heller. Linda skulle jobba så jag fick en stund i solen i parken innan jag själv skulle ta bussen in till Växjö för att kliva på det dyra dyra tåget som skulle ta mig hem till hus och måndag. Så himla fin helg, precis som såna här helger brukar bli. Pussandlove

Det finns känslor som aldrig tar slut

Rubriken på föregående inlägg blev lite knas i och med att jag publicerade utkast utan att ändra titeln. Men det är återgäldat nu.

Andreas var ju med i "finska allsång" tidigare i sommar och det har tydligen visats på tv nu. Ninna på johnson.com har laddat upp länken i forumet, så jag hakar på trenden.
http://arenan.yle.fi/toista?id=1407462

Spola ungefär 35 minuter in i programmet, det är där det viktiga kommer in i rutan. Sing for me, A little bit of love, Glorious och Andreas är så förbannat fin där han springer runt i publiken och pussar och klappar dem på kinden. Allsången Jag vill ha en egen måne är ju samma han valde på Allsång på Skansen 2006, och det är senaste gången tv fick mig att gråta. Tycker inte det var fullt så känslosamt den här gången DOCK, eftersom Andreas försvinner lite i röstvimlet. Han har hatten på sig i alla fall! Sommarens hatt. Tur att han aldrig sviker förutsättningarna. 40:00 tar han sig på näsan också. Hähä.
Jag gillar Felicias och Jennicas fråga; Hur kan en människa vara så underbar utanpå och innuti?  
Åhfy jag hoppas han tog åt sig ordentligt.  

Finska språket är definitivt det konstigaste språket som finns. Inget illa menat, konstigt=unikt=bra. Att kolla textningen är nog ett bra sätt att lära sig iallafall. Fråga=kysymys. Tack så mycket=Kiitos paljon. Not bad huh?

Det är nästan som ett tecken tycker jag, när kameran under sista raderna i sista allsången - En del av mitt hjärta av Tomas Ledin - zoomar in Andreas ansikte. En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.
Hela sommarkänslan får mig att än en gång minnas sommar 07, hur fin den var, hur underbar. 08 hade möjligtvis kunnat mäta sig med 07 om andra halvan fortsatt i samma bana som första. Barnens Ö for life. Andreas for life <3




Det står en gubbe vid vår knut fallera

Jag sitter här och lyssnar på barnband. De där kassettbanden som ligger undanstoppade men för ungefär tolv år sedan fick underhålla oss i baksätet. Det finns så himla mycket minnen i SAFT SAFT HALLONSAFT, eller NU GÅR JAG BORT SA LILLE PER. Trallalatrallala å trallala.
Samtidigt som jag sjunger med i de där raderna som aldrig kommer lämna ryggraden försöker jag skaffa bättre hållning genom att trycka svanken så långt in på stolen som möjligt, och hålla ryggen rakt upp. Får se hur länge jag orkar hålla positionen, eller kommer ihåg att göra det. Det är krävande.

Det var ett tag sedan jag sökte Andreasbilder på google nu, men jag fick vilda impulser idag. Kolla denhär bilden va! Har ingen riktig aning om vem tjejen är, förutom att hon heter Alva. Jag tar mig friheten att lägga upp den bara för att Andreas är lite extra fin på bilden. Jag fick någon slags dånvimp, eller kanske bara lite solsting, när jag såg den. Mmmmm.


Bilden fanns
här.

Christmas with ska enligt ticnet besöka följande städer. Det inkluderar Andreas.
Timrå, Umeå, Göteborg, Linköping, Jönköping, Västerås, Luleå.

Jönköping är ju absolut närmast mig. Göteborg är ett alternativ också eftersom där alltid finns övernattning att få tag på. Knixet är väl priset, och om det verkligen verkligen är värt pengar för resa och biljett på 525 kronor, för att se en show som involverar Jill Johnson och andra artister som inte berör min själ fullt så djupt som Andreas. Allt beror väl på Andreas medverkan. Hur mycket och hur länge han tänker vara med.
-Allt blir bra tillslut. Och blir det inte bra så är det inte slut än-

Good night!

Days I've longed to see

Jag köpte tre skivor inne på Stumholmsområdet under Winnerbäckdagen. Tidigare i mitt liv har jag klankat på Åhléns och tycker de borde ta sitt ansvar som enda skivaffär i storstan. Lite mer musik och lite lägre pris borde de satsa järnet på. Det tält som tillfälligt monterats upp på onsdagen den sjätte augusti hade så himla mycket fint så jag hade gärna packat ner det i väskan och satt upp det på min egen tomt. Bara att gå ut och välja låtar efter känsla liksom.
Det mesta kostade 99 spänn, och köpte man tre skivor blev det 20% billigare. I väntan på det där som Andreas utlovat, det där som från början som skulle kommit förra hösten, då kan andra melodier få ta lite plats i huvudet och hjärtat. Men bara så länge, och de stunder de äldre hopkoken från Johnson inte får ta sin dagliga plats på trumhinnan.

Igår var det ett år sedan turnéavslutningen i Växjö, och vill ni läsa om den händelsen får jag återigen referera till tidigare inlägg. 14 augusti 2007 är rätta stället att kolla upp. Vet inte om jag behöver påpeka hur SJUKT det känns att det redan gått ett år, ett år sedan End of the world och de där svettduscharna. Andreas sista energiutryckning för sommaren, slängpussarna och kärleksförklaringarna. Så himla fina tider. Mmmm. Jag ska kolla lite House nu. Happy new year!

  
  

1. Vi som ville ha finaste platserna
2. Det alldeles förskräckliga Elohim
3. Andreas med den försvunna gitarren
4. Andreas fick en ros
5. Sista meet'n'greeten för sommaren

Come on sunshine, sunshine

Det känns så fedt att sommaren är påväg till höst, och vad har jag hunnit göra, va? Det har gått för snabbt för snabbt för snabbt, fast om jag blickar tillbaka kan jag ändå få ihop en ganska fin lista på somriga händelser 2008. Nu ska jag jobba en vecka till och sedan är det totally freedom fram till fredagen den tjugoandra. Då kan jag börja få användning för min nya kalender, och får fylla den med noteringar om skola och dess hemuppgifter. Jag hade bävat för det till tusen om inte kalendern blivit så himla snajsig.



Lars Winnerbäck tog en sväng till Stumholmen i onsdags, och jag ville uppleva den där känslan bara utomhuskonserter ger. Det var en himla mysig spelning och Monica Starck stod på scenen bredvid Lasse. Som körtjej, gitarrist och -tamburinist- var hon en del av bandet som följt med Winnerbäck i sommar. En positiv överraskning som gjorde Elegi och kvällen lite vackrare. Visst känns det lite fel att se Andreas -även om det förstås inte bara är Andreas- bandmedlemmar lämna honom för stunden och engagera sig i nånting annat än honom. Men sådant är väl bara att acceptera. Jag får lätta på trycket lite, unna dem frihet och stå emot svartsjukan. Det blev ingen tid till att försöka söka upp och konfrontera henne när allt var slut. Lite för mycket människor, lite för sent. Dessutom har inte hon någon aning om min existens så jag fann inte någon riktig motivation till att försöka hitta henne och luska ut insiderfakta.

Det regnar och jag har rensat garderoben. Det är lustigt hur vädret påverkar sådär, jag börjar instinktivt vika ihop shortsen och stoppa dem allt längre in. Come on sunshine, för det känns faktiskt inte alls bra!


TVÅ ÅR

Jag vet egentligen inte varför jag föll så hårt för Andreas under festivaltiderna nollsex. Om det var för smiket som framhävde mystiken, eller om det var för den otroliga låten som blåste andan ur mig. Kombinationen plus den blå kostymen, det var kanske det som gjorde det, och även om jag fortfarande känner mig lite rookie ibland, är jag nu involverad till tusen och har inget större intresse än Andreas. Att Andreas hänger lite här och var på väggarna tycker jag är det mysigaste i mitt rum, men det är klart att alla andra inte förstår tjusningen, eller anser att man måste hänga upp bilder för att påminna sig om sitt livselixir. Idag är det två år sedan Andreas klev på scenen på Sparregården, och det var första gången jag både träffade och såg det jag varit besatt av i ett halvår. Händelsen lite mer detaljerat har jag beskrivit tidigare men har såvida ingen aning om när. Om intresset är för stort kan ni leta upp det själva vettja!
De två åren har gått förbannat snabbt, och jag förstår inte mina tankebanor vad det gällde text och gästboksinlägg från de gamla tiderna. Jag har faktiskt letat upp mitt första inlägg i Andreas gästbok. Det var på den tiden johnson.com var röd och grön och hade en solig Andreas i headern.

Du vinner
2006-03-14 time 20:26
Name: Glorious2
Ja vet att det har sagts förut men du vinner! I
know it! Du å dina låtar är nåt
speciellt. Jag och många andra kommer ringa som
galningar. Gör ditt bästa nu på
lördag! De gör du alltid! ^^

Eftersom jag stör mig blind på e istället för är, och ja istället för jag, har jag väl i grund och botten ingen rätt till det om jag själv inte föregår med gott exempel. Dessutom försökte jag hela tiden påvisa att jag inte var ny inom Andreas området, vilket jag egentligen verkligen var. Så nu blir det lite moment of truth, men det är ganska kul att se vilka av alla de där som spammade ner gästboken med sina -åååååååh vad jag älskar dig- som finns kvar på sidan än idag. Fansen från utlandet skrev oftare och var aktiva i forumet, och sidan var över huvud taget mer levande. Jag tycker det är ordentligt synd att uppdateringarna fortfarande görs på svenska, trots att Andreas hundratusentals gånger lovat både dagboksinlägg och att de ska skrivas på engelska. Uppe på barnens ö pratade han om hur trött han var på sidan, och lovade (än en gång) att det ska ske förändringar i höst. Den här gången verkar det väl dock vara mer seriöst och på riktigt, så förhoppningsvis KOMMER det se annorlunda ut i framtiden.

Jag kan inte riktigt beskriva hur lustigt det känns att det faktiskt 'bara' eller 'redan' har gått två och ett halvt år sedan jag lämnade Avril och Orlando Bloom bakom mig (lite småpinsamt så berätta det inte för någon). Det är ruskigt hur sant det är också, att dagen Andreas dök upp försvann Avril, och jag har inte lyssnat på en hel skiva sedan dess. Jag har ganska annorlunda åsikter om Lavigne nu för tiden, men det behöver vi inte dra upp nu. Orlando var redan påväg ifrån mig, och jag kunde inte riktigt se samma charm bakom lockarna längre. Legolas är fortfarande dödssöt, och det är inget fel på Bloom, men han slår avsolut inte Depp och definitivt inte Andreas PUNKT.

Så vad har - i en lätt överblick - hänt i Andreasväg sedan första gången jag fick uppleva något av det största i mitt naiva tonårsliv?
- Massa priser och utmärkelser för Sing for me
- Melodifestivalen 07 med A little bit of love
- Release av The Collector
- Hemsidan fick ny design
- Signeringsturné
- Jag mötte honom för andra gången i Wachtmeister
- A little bit of love och Go for the soul släpptes som singel
- Andreas fyllde 37
- Han åkte på sommarturné
- Minishow i Borgholm
- Bergkvara water festival
- Turnéavslutningen i Växjö
- Andreastårta!
- Ericsson hade hemlig spelning på Grevagården
- Årets sista konsert på Viking line Cinderella
- Melodifestivalen 08 tillsammans med Carola
- Andreastårta
- Lucky star/ One love släpptes som singel
- Andreas fyllde 38
- Andreasdag i Växjö
- Andreastårta
- Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på Skansen
- Sommarens enda spelning på Knappkarlsson på Barnens ö

Dessutom har han medverkat i diverse inspelade radio- och tvprogram. Jag har samlat skivor från Tradera och fått dem signerade allihopa. Andreas vet vem jag är, jag har träffat nice Andreasrelaterade människor. Ella hade vid den här tiden för två år sedan inte hunnit få ett namn, men nu är hon både blond och snackar. Redan innan 3 augusti 2006 hände grejer värda att ta upp, men det är två år jag firar idag.

Det har varit sail i Karlskrona under helgen och jag var inne i både fredags och lördags. Min cykel var stulen när jag skulle hem mitt i natten, men som tur var stod den parkerad och redo lite längre fram på vägen. Shysst snubbe helt säkert. Låset är dessvärre trasigt så jag har fått införskaffa ett nytt. Ett sånt som inte sitter fast i cykeln. Jag måste ju kunna låsa imorgon när det är arbetstider igen. I'm back on track. Hey!