Wanna stay forever I wanna stay whatever

Matvanor är en av de viktigaste ståndpunkterna i mina vardagar, och är det en grej jag tycker är ofattbar, är det hur folk, vänner och bekanta som har all tillgång till föda i världen väljer att avstå från frukost, lunch, eller vad helst som inte passar för att smaklökarna skruvar lite på sig, eller konsistensen bara inte känns rätt. Jag kritiserar det inte, bara lite, men det är inte det viktiga. Om det inte finns acceptabelt frukostbröd i skafferiet, förstår jag inte riktigt hur man kan strunta i frukost, ta ett äpple vid tio. Situationen kan uppstå ibland, matsaknaden, jag blir lite bitter, men skulle aldrig någonsin låta brist på perfekta smakkombinationer stoppa min energitillförsel, och låter hellre den äckliga prickekorven smaka på morgonhumör, än morgonhumör finsmaka prickekorven. Tilläggas bör, att jag inte brukar äta prickekorvmackor till frukost, och om jag gör det, gör jag det inte när den är äcklig. Dessutom finns alltid smaken, eller känslan, om det finns motivation och kreativitet, ett inte för kräset sovsinne, för tio färre minuter på huvudkudden gör ingen som helst skillnad i dagsprestationerna. Motsatsen är förvånansvärd, på riktigt, för med en fin frukost i magen gör det inget om skåpsluckan inte öppnas på första försöket, eller andra.  
Skollunch däremot, är svår att peppra när det för femtioelfte gången den här månaden serveras kyklinggryta kebabgryta häxgryta höstgryta korvgryta kalopsgryta, och då försöker jag smyga in en kommentar som, vi kan väl äta på waynes, eller, kom så testar vi kinabuffén. Detta biter aldrig på någon, så jag slamrar lite med brickan för att få folk att förstå att, nu är Isabelle sur, äter kalopsen, lite ris, sväljer stoltheten och väntar på kvällsmat, för aldrig att jag hoppar över.

I går berättade vår kemilärare att vi bara har en lektion kvar, två om vi räknar med provet, och inte för att jag inte redan undermedvetet visste det, men fy fabian vilken stor klump jag fick i halsen, den vällde upp och ville nästan bryta ut genom ögonen och rinna ner för kinderna. Det finns inget ämne jag svurit så mycket åt som kemi, hatat, förbannat, trampat på, och har längtat nåt alldeles förfärligt till att få avsluta den sista kemikursen, kanske någonsin, kanske på bara ett par år.
Men
jag vill ju ha kemi.
För jag känner det nu.
Och jag är inte alls redo att inte läsa kemi.
Jag kommer aldrig få sitta i det där klassrummet igen, otåligt och tyst slå knäna i bordet, stöna inombords, få kvävda skrattanfall för att det uttråkade sinnet plötsligt minns dagens horoskop. Och kemimajjen, honom kommer jag sakna alldeles förfärligt, för absolut värsta ämnet har fått absolut bästa läraren, vilket förmodligen är en förskräcklig tur.
Det värsta är kanske, att jag aldrig någonsin reagerat såhär, mycket och starkt, av att bara avsluta ett ämne. Det handlar inte om att fly landet, bli utan middag, eller ens byta skola. Det kommande kemiprovet är det sista, och jag förstår ingenting och jag hatar varje sida lika innerligt som tidigare, men jag ska plugga stenhårt, för det ska kännas, och jag vill att det ska kännas, och det kanske inte är riktigt normalt, eller precis så normalt som allt annat, men poängen är att det inte stör mig ett dugg att jag inte kommer kunna suga det söta ur de allra sista skoldagarna innan sommaren.
Vi vet inte vad vi har förrän vi får sakna det mmm.

Ikväll har jag dikterat:

Glassbilen har inte kommit än
och jag kan ju ha missat den
men den kommer ändå nästa vecka igen

Glassbilen måste vara en av de finaste uppfinningar vi någonsin skapat.

Identitetsuppsättningar

Dagens
bästa läsning:
Sanningen är att du alltid varit den vackra människa du velat bli.




En annan bra sak jag fick höra idag var
Isabelle du är så patetisk.
Jag gillar båda.

Ask the moon but ask him soon

Ni kanske har fått höra om mina fina dagar tillräckligt många gånger, och hellre vill läsa om, kanske pilfinkar eller krig i världen, men mina avsikter är ändå att berätta om en alldeles fantastisk morgon i solen-efter-regnet. Skolan hade sagt att jag inte behövde infinna mig förrän tio i elva, fast egentligen halv tolv, och trots att jag redan ställt alarmet en timme tidigare än nödvändigt vaknade jag med fåglar i hjärtat ytterligare en halvtimme före väckarklockan, och sprang ner och vispade pannkakssmet. Den fick sedan vila tillsammans med nyskuren fruktsallad i kylskåpet, för jag kände att det inte var dags att äta riktigt än, måste suga på hungern, längta efter. Så efter klädval och hårplattning tog jag min meditativa bok och läste om gränslös kärlek i solen på altanen. När jag blivit alldeles lagom och lite för morgonberusad stekte jag mina första perfekta pannkakor i hela mitt liv, och dukade frukt och sylt på trädgårdsbordet. Jag hann läsa lite mer om motstånd och tolerans och lärde mig att orsaken till lidande är begär, tyckte det var så sant att jag hann cykla till skolan utan att börja reflektera över världsfreden.
En inbyggd påminnelse är den enkla insikten att du så snart du känner dig det minsta olycklig vet att du tappat bort nuet.
Väl i plugget kunde jag nästan, indirekt, vända hem till kemi på gräsmattan igen.
Jag har försökt att inte begära idag, samtidigt som jag hållit fast i nuet, och inte för att det vanligtvis krävs särskilt mycket för att jag ska inse att jag har det förbannat bra, men idag har jag inte varit det minsta
ledsen
alls.

Long gone love

Har ni inte sett detta har ni inte haft en lika fin barndom som jag.


For something GOOD for something great

Idag har jag blivit upplyst om att min sommar kommer innehålla tämligen mycket men önskat arbete som medför uppbokade dagar och noll tid för alla efterlängtade resor runt Sverige. Gladast är jag åt jobbet men det är klart som tusan att ingen är särskillt upphetsad över att behöva spendera hela sista sommarlovet innan student och högskola på hemmaplan med en fritid som innefattar bilddagbok med information om hur fantastiskt roligt alla obetalda haft det i helgen.
Å andra sidan kommer jag bli en fantastiskt erfaren kvinna med köldskador och bullmage och en stadig grund för nästa års landskapsflykt, för kompisar, när jag checkar ut från nv och har lyckats packa ihop leksakslådan och Andreasväggarna är det bye bye Blekinge. Framtiden får mig att tappa andan och jag tror den skrämmer mig mer än spökena nedan, men även farhågor kan ha ljusa sidor, precis som gengångarna, som än så länge inte varit speciellt påträngande. Åldrandet försöker jag se som första chansen på hundra år att få lämna Karlskrona, som är jättevackert på alla sätt men ändå får mig att rysa ner i hårfästet.

I morgon ska jag sitta fyra timmar med ett nationellt prov Matte D
Min picknickkorgslista:
Turkisk peppar
Belgisk choklad
Fruktsallad
Banan
Gaffel
Servetter
Te
Vatten

Det kommer gå bra på olika sätt.

En parentes är att varje gång jag försöker författa ett inlägg gör jag mitt bästa för att inte inleda alla stycken med Jag. Det går egentligen inte så bra, för resultaten är ansträngda och inte äkta, och ibland brister det, vilket ni kan kontrollera själva, titta bara på föregående inlägg. Efter närmare funderingar kommer jag på att jag inte har så mycket annat att skriva än om mig själv, och om inte annat är det mina åsikter och ordet jag måste användas i vilket fall som helst. Sov väl. :)


I don't believe in ghosts but there is a ghost under my bed

Ser på Det okända ibland och ångrar det alltid bittert i efterhand. Ibland blir jag så rädd så jag fryser ovillkorligt och vet inte om det är möjligt att inte tro på spöken samtidigt som jag inte kan somna för jag tror de står vid sängkanten. Jag föreställer mig att, om jag bara vrider huvudet lite åt vänster, kommer hon ligga bredvid och titta mig i ögonen, säga Det spelar ingen roll hur mycket du skriker för jag kommer aldrig lämna dig. Le mörkt och inte flytta på sig förrän jag somnar eller solen går upp och hon bleknar bort.
Spöken är jag så mycket räddare för än någon haj i något hav eller någon nattgäst i hoglands park, och det är väl förklarligt, för inga läroböcker om evolution eller relativitetsteorier nämner ens möjligheten att onaturliga väsen kan existera. Om det dyker upp en vålnad vid fönstret mitt i natten har vi ingen riktig aning om hur vi ska försvara oss för spöket i sig kan liksom inte finnas över huvud taget. Kanske ska ha dammsugaren under huvudkudden, korsorden säger att de skrämmer dem.
Att människorna i programmet alltid påstår att "De egentligen inte är rädda för spöket utan bara vill veta vad det vill" tror jag så mycket jag vill på, men klart som tusan att ingen sover lugnt efter att de just blivit väckta av skuggor som pekar på stugor i skogen.





Om två minuter är det Robinson och jag är peppad till miljonen.
Heja Anna eller Lukas I say!


I never knew just what it was about this old coffee shop

Jag har målat upp mitt drömscenario för artonårsfirande.
Ett café, tänk trägolv, stenväggar, värmeljus och bokhyllor.
Borden ska vara runda och runt dem finns bruna fotöljer. Några soffor i en ring.
Det ska finnas en scen och på den ska det stå musiker med en ljudnivå som tillåter att folk både lyssnar och låter bli. De som spelar ska sprida glädje även till människor som tror att de inte hör. Jag vill att Simon ska stå där och han ska sjunga Dolores minst hundra gånger. Andreas skulle inte riktigt funka för då skulle jag inte kunna fokusera på annat än hans närvaro i rummet, förlora lite av mig själv.
Någon ska spela lite piano, en annan gitarr, och vid bardisken ska det säljas te och latte och kanske oboy. Grundkonceptet för kvällen ska vara trevligt och lättsinnigt umgänge som inte påverkats av påverkan, berusning tillåts av koffein. Det här kan ni ju skriva upp, för i present vill jag ha tekannor, brevpapper, böcker, såpbubblor, fulla stämpelkort från waynes, fina skivor, en biljett och sällskap till(fast egentligen vill jag inte gå eller ens komma i närheten av ingången men jag har inget riktigt val) 

Även om tanken är orealistisk på många sätt så är den jättefin.



Det som verkligen bränner

I morse vaknade jag klockan elva och kände mig sliten med en rinnande näsa och ett tjockt huvud.

Då bad jag mamma göra en latte åt mig.
Ja självklart, svarade hon. Och så strödde hon kanel på skummet för hon vet att jag tycker om det.
Jag plockade fram mixern och gjorde min mirakelsmoothie.


Hallon mango jordgubbar apelsin a-fil hermesetas
Solen var morgonlampan och himlen var frukosttaket. Efter tandhygien la jag ut mig för solen på gräsmattan med musik från högtalare som spelade allt fint som finns.
Där låg jag till pappa tände grillen som luktade så gott. Åt antricot och ceasarsallad, haloumi, potatis och aioli. Key lime pie med vispgrädde, jättefluffig.
Jag och mamma tog en promenad i skogen och kände på alla gröna löven, tittade på glitterhavet genom träden, för det kan man göra i vår skog. När vi kom hem ville vi egentligen inte komma hem så vi vände, gick ner för trappan och erövrade badplatsen som inte är badvänlig. Längst ut på stenbryggan, lägger mig i mammas knä, blundar och lyssnar på viken och pippifåglarna. Tittar på himlen, kan inte riktigt andas för näsan och halsen mår inte så bra.
Den här dagen har varit
så himla fin.
Och jag har tagit
så bra hand om mig själv.
Och jag förtjänar det för jag är en jättebra människa.
Nu hade jag sett fram emot talang på tv, men får reda på att humorgalan har glansvecka. Tänker att, jag kan dricka mitt te på altanen i stället, för jag behöver inte se på välgörenhetsprogram för att skänka lite åt unicef ibland. Kan se en film när solen gått ner, film med budskap om kärlek och sånt. Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Se den, den är också finast i världen.
Glad maj
Maj maj måne