Bergkvara 21/7

Som bekant var jag och hade en livsupplevelse i Bergkvara i lördags. Andreas Johnson spelade vackrare än nånsin.

Vid tre tiden var vi på plats och började väntan på Andreas som skulle dyka upp 22. Tack vare de andra 'festival' aktiviteterna kändes däremot inte väntan sådär fruktansvärt lång. Killen som immiterade Magnus Uggla var definitivt en höjdpunkt, han var splendid. Amy Diamond har jag aldrig klassat som nån favorit ^^ men OBOY vad hon är talangfull.
Billy med Gyllene tider hits var också en riktig höjdare, med sångare som både såg ut, och lät som Gessle himself.

En bit efter tio kom Andreas och blåste andan ur allt.
11 låtar avverkades under kvällen. De vanliga som Go for the soul, A little bit of love, Glorious, Show me love och Sing for me såklart.
Också The games we play, Superficial (som var extremt rolig att höra. Den spelades ju in för mer än 12 år sedan då Andreas hade aningens yngre röst och kompisar runt sig), Do what you want och Shine. Som extranummer bjöd han först på Caravan och Brand new thing.
Under kvällen sjöng han också The girl I love. Det var ju så OERHÖRT magiskt att höra den live.

Efteråt bjöd han på 'meet'n'greet', där han än en gång kände igen mig. Och höll till och med räkningen på hur många gånger jag sett honom i sommar. Alltså två x)

image23
The girl I love

Imorgon beger jag mig till Göteborg. Därefter kanske det kommer en mer detaljerad resumé av dagen.


Och sedan lovade jag någrakäravänner ^^ att länka till deras blogg. En tjejblogg typ. x) Fin!
http://flickornasegna.webblogg.se

PUSS!

Updates ^^

Idag är det en STOR dag. Och itne har jag sovit vidare mycket. Mina damer och herrar, ikväll klockan 22.00 ska Andreas Johnson stå på scenen på Bergkvara water festival, med mig i publiken. OBOY!


www.andreas-johnson.com uppdateringar ^^

Det senaste dagboksinlägget är lätt ett av de lättsammaste nånsin. Av det jag läst. ^^ Det vackra sverige liknas vid porr, och även om det just inte är det ordet jag skulle använda är det väl skönt att folk kan beröras så av naturen. x)
Han nämner även Bergkvara, och det är ju idag det! Att detta kommer vara den bästa spelningen på hela turnén kan vi slå vad om. Yes!

Och Andreas Johnson har nu gått och blivit relationsexpert. Han ska alltså tillsammans med huvudprogramledaren Kattis Ahlström och producenten Helene Almqvist leda SRP1:s relationsprogram Om oss den 28 juli klockan 7.30 till 9.00.
Jag som förmodligen befinner mig i GBG vid det tillfället får vända mig till en radio där uppe. Spela in får jag göra under reprisen 29 juli 18.00-19.00.

Borgholmsignering

Det har ju inte blivit så mycket bloggande sista tiden men HEY semestertider! Lördag till torsdag har spenderats på en Oskarshamnisk ö där för första gången fiskelyckan inte varit framme. Men mys ändå.

FREDAG 13/7

Otursdagen enligt världshistorien fick en rejäl vändning när ett sms från Linda damp ner i inkorgen. Andreas skulle ha minishow i Borgholm med signering. BADAMM UTAN åldersgräns! Senare på kvällen var det ju klubbspelning på Strand men alltså skulle han ge sina älskade yngre förföljare lite tid och kärlek också.

Efter bråk och tårar gick familjen min med på en tripp till Öland för att lämna mig hos Linda, för att sedan åka vidare till Oskarshamn utan mig.

LÖRDAG 14/7

Jag anlände alltså till Öland vid 12 tiden för att för 3:e gången se Andreas Johnson, och första gången se Linda. ^^
Vid halv tre tiden bar det av till Borgholm och Andreas som skulle visa upp si klockan 4.

Först tillbringade vi tid vid en scen som var lagom styor och vacker för Andreas att stå på. Men enligt herr vakt var vi på alldeles fel ställe. Därför fick vi sedan leta upp RÄTT ställe.
Undertiden ändrades uppträdningstiden till 16.30 pga försening.
Tidsfördriv var fotografering och medsjungande till The collector i högtalarna som på nåt spökligt jobbigt sätt började om från början varje gång People skulle sätta igång. Dessutom inhandlades en såndär fin ny Andreas t-shirt för 150 kronor. Förseningen blev försenad och inte förrän runt 10 över 5 entrade THE MAN sin 'special gjorda' scen.

Lite prat och sedan kom A little bit of love. Eftersom det inte var en riktig konsert fanns inte bandet på plats. Andreas sjöng till playback, men vad gör det. Han stog så nära så man kunde nästan ta på honom. Dessutom får vi ju se en hel spelning redan nu på lördag.

Det var väl inte så väldigt bra ordnat, det här evenemanget. Andreas tänkte småprata lite men direkt satte Sing for me igång i bakgrunden, och Johnson sjöng än en gång.

Lite prat igen och sedan signering. Under det vita tältet.

Kön var väl lång men vi fick ändå vår beskärda del av Andreas. Tre nya singlar och en skiva blev än en gång signerade, tillsammans med ett kort. Och till råga på allt det vackra - han kände igen mig. Liksom WAH! <3

Den berömda Andreas bilen fanns på plats, och den skulle vi peta på. image21


En gång till masade vi oss fram och jag fick den här gången en massor fin autograf på den nya tröjan. Dessutom ville vi ta nya kort för hey, vi blev inte nöjda med de första ^^.

Därefter blev det kapprusning till Strand hotell där det fanns massor upphängda Andreasreklamafficher. Vi fick inte ta några men som plåster på såren hittade vi en glassgubbe med hjärta nog att skänka två andra. Inte fullt så stora och hela, men de var vackra ändå.

Andreas som ännu inte lämnat sin plats under tältet fick stå ut en gång till, och skrev med sin fina penna av GULD på dessa reklamblad.
När vi ursäktade oss och lovade att inte gå fram igen log han massor och sa 'nejmen det är ingen fara!' Oj vad han är älskvärd den mannen <3.

Bilen kördes fram till hans förfogande och vi satt bredvid och beundrade. Han kördes iväg och lyckan bubblade jättemycket i min mage. En trevlig jänta som sålt Johnson prylar kom fram och gav oss massa Andreas kort som de ville bli av med. Vi ville ha dem.

Vi återvände till Lindas uppehållsställe där jag senare tog den alldeles okända Ölandsbussen in till Kalmar för att 42 minuter senare byta till 161 Oskarshamn. Det kändes läskigt bra i magen att ha sin vita plastpåse med nyinskaffade Andreas sovenirer på sätet bredvid sig.

image22


Nu är jag hemkommen från Oskarshamn och ska snart pryda väggen med ännu några bilder. Och om redan TVÅ dagar är det ju dags igen, på Bergkvara water festival. Såhär ser programmet för 21/7 ut:

16.00Musikhyllning Astrid Lindgren 100 år.
Pippi, Karlsson på taket m.fl.
16.30Stage4You
18.00Rekyl, Magnus Andersson, Pump Magnus Uggla-show
19.00Amy Diamond
20.30Billy (Gyllene Tider-hits)
22.00Andreas Johnson
23.30Cain
00.30Love Guns

Insläppet och biljettförsäljning börjar klockan 13.00. Biljetterna kostar 160 kronor, om man inte är under 13. Är man alltså  3-12 kommer man in för ynka 4000 öre.
2 dagar, 4 timmar och 17 minuter kvar till Andreas har för avsikt att sparka igång. Skynda tid!

Nyhetsmorgon

I morse gästade Andreas alltså nyhetsmorgon. Själv låg jag vid den tiden och snarkade i båten ute i skärgården. Mys! Men utan varken elluttag eller tv  fanns ingen möjlighet att titta på tv4. Därför satte jag allt mitt hopp på mamma som inte svek mig, och spelade in både intervjun och The girl I love.
The games we play spelades också upp. Det kom inte med på inspelningen men så bra som tv4.se är kan man titta på alltsammans där.

Det är ju ordentligt kul att Andreas numera spelar The girl I love. Oftare. Och att det inte bara är A little bit of love, Glorious och sing for me som får uppmärksamhet.
The girl I love är ju en cover på George Gershwin's The man I love, som Andreas mamma Marie Johnson sjöng som godnattsång för honom som liten. Och som Andreas så vackert  berättat många gånger, har denna låt alltid funnits med honom.
I intervjun fick han frågan vilken låt som passar till vädret (ungefär). Svaret blev typ 'Blå dagar lyssnar jag gärna på blå låtar så det får gärna vara Billie Holiday hela dagen'.
Ni kan ju titta på hela Andreas sensationen på
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/.
Som han berättar tycker han ju numera om golf, vilket - som han antyder i senaste dagboksinlägget - han alltid varit skeptisk mot. Han berättar också att han älskar bollar och sport, speciellt fotboll och hockey...inte så mycket tennisföljande... Hah där har vi nog den STÖRSTA skillnaden mellan mig och Andreas. Jag och bollsporter tycker inte om varandra. Bara badminton typ men det är ju knappt en boll ^^

Nu är det 10 dagar kvar till jag, Mimmi och Linda står och väntar i Bergkvara. Andreas börjar spela klockan 22.00, och då ska vi svimma. ÅHW <3
I kväll spelar han i Gävle där vi kan hoppas han gör en jättelyckad spelning. Det är alltför mycket spelningar norröver i sommar tycker jag, men folk däruppe tycker väl inte det är kul om det är för mycket söder. :)
Men det kunde vara liiite mer jämt fördelat ^^

Puss!

Rocktåget

Igår var det exakteligt ETT helt år sedan Rocktåget rullade igång. Turnén som reste runt Sverige med tåg innehållande en av Sveriges bästa musiker och människor. Andreas Johnson. Med åkte ju också Ledin och Jill Johnson, men för mig är de inte lika markabla.
Premiären, som det visades lite av i TV samma dag, hälls ju i Helsingborg. Staden jag så länge längtat efter, iallafall 28 juli. Men nu är det fastspikat att det BLIR INGEN Helsingborgsfestival. Jag är sur. Riktigt sur och ledsen. Men jag ska bannemej ta mig till någon mer förutom Bergkvara och Växjö. Försöka iallafall. Ihi.


"6/7 Helsingborg, 11/7 Borgholm, 13/7 Lidköping, 14/7 Christinehof, 15/7 Halmstad, 20/7 Stockholm, 21/7 Västervik, 22/7 Grebbestad, 23/7 Varberg, 25/7 Visby, 26/7 Sandviken, 27/7 Leksand, 2/8 Malmö, 3/8 Karlskrona, 4/8 Jönköping, 5/8 Göteborg, 9/8 Örebro, 10/8 Finspång, 11/8 Sunne, 12/8 Västerås, 13/8 Oxelösund. Dessutom spelar Tomas Ledin och Andreas Johnson på festivaler i Töreboda (7/7), Sundsvall (8/7), Östersund (28/7) och Piteå (29/7). "

Tågets 14:e stopp 3/8 2006 kom att bli min lyckodag och en av de bästa dagarna i mitt liv. Jo det är säkert!
För de som är INTRESSERADE ska jag nu försöka återberätta lite om denna otroliga dagens dag. Första gången jag både såg och träffade Andreas.  ^^
Ährm om det låter skrytsamt eller nåt så är det inte meningen. x')

Klädsel var en efterskickad t-shirt med Andreas himself på, ett Andreas-armband och ett Andreas-pannband (som i efterhand har varit det största skälet till att jag skämms när jag tittar på bilderna därifrån). Med mig hade jag även en massa fin skylt/plakat som direkt fångade Andreas uppmärksamhet när han drog igång spelningen först av alla. Han pekade på mig och log. Redan då var min dag gjord liksom. Hade allt slutat där han jag ändå varit lyckligast i världen.
Under den typ 45 minuter långa (eller korta) spelningen lyckades jag fånga upp tre slängkyssar (OHMYGOD) och massor ögonkast. Jag var redan halvdöd liksom.

Jill avverkade en ungefär lika lång spelning där jag passade på att dricka vatten och äta mackor för första gången på många timmar. Nervositet har ju en jätteelak biverkning kallad ONT I MAGEN.
Thomas drog igång, och började på tok för tidigt med alla sina allsångsförsök. Jag och pojken brevid mig stog och hade tråkigt tillsammans. Men när Ledin hoppade ner för att köra "jag springer vid staketet så får ni nudda mina fingertoppar". Jag gjorde ett tafatt försök att sträcka fram handen för att få peta på Ledin, och minsann lyckades jag. WOHO! Man ska ALDRIG ge upp sin plats längst fram när man väl fått den ^^

Detta är kopierat från när jag skrev om min upplevelse förra året. Jag har FAKTISKT glömt detaljerna.

Efter konserten och folk började gå hem, frågade jag mamma om vi kunde stanna längre..så jag KANSKE skulle kunna få se Andreas igen. Då sa..vi kallar honom Pelle. Då sa Pelle som också var där med oss att han kände en som jobbade med rocktåget där. Så Pelle frågade.."Kalle" om vi kunde få gå bakom scenen och få se Andreas Johnson. Kalle kollade upp det och vi fick komma in! 8) Jag, min lillasyster, hennes kompis och en annan tjej jag inte kände och en massa vuxna, var där. Först kom Jill ut och vi fick hennes autograf. Hon tittade lite sådär avundsjukt på mig som stolt spatserade med Andreas kläder.  Sen kom HAN ut! De andra fick "bara" hans autograf och en kram och sen kom jag fram. Han sa typ:"Dej känner jag igen! Jag såg dig från scenen! Vi vinkade lite til varandra ;)" och log.Jag sa väl "Ja" typ. Jag fick massor tunghäfta! Men han såg min tröja och sa "Herre gud" och att jag var gullig. Och fick en kram och en puss på kinden. Så signerade han i mitt block först och sa att jag skulle sätta mig brevid honom. Så sa han till någon arbetare att hämta några kort med honom på. Sen signerade han det och skrev "Till världens bästa Isabelle". Så pratade han lite och jag sa väl mest ja och frågade väl nåt men log mest som en idiot och kände mig som världens lyckligaste. Så fick jag en kram till. Så sa han att jagskulle ställa mig upp så han fick titta på tröjan. Han sa att den var jätte fin och gav mig en kram till. Så vände jag mig om så han fick se baksidan också. Då sa han "Herre gud" igen och gav mig en till kram och puss på kinden ^^.Så frågade jag om han kunde signara tröjan och han sa: "Ja men självklart!" så gjorde han det på tre ställen och ritade ett hjärta ^^Precis när jag skulle gå sa han typ "Vänta du har ju ett pannband också! Jag måste signera det också!" Och så gjorde han det och gav mig en kram och så gick jag därifrån som världens lyckligaste människa!  ALLTSÅ jag satt på trappan brevid honom utan att folk störde, och kollade in i han blå underbart vackra ögon. Min näsa var typ en decimeter ifrån hans näsa ^^ Det där är lycka i högstagrad.
Första gången, och bästa gången. Föralltid liksom! ÅHÅW<3

image18 image19

image20

gräns

Varberg visade sig vara 20 årsgräns. Just my luck liksom. Men jag tror turen har vänt, men det är absolut inte fastspikat än ^^ Helsingborg kanske blir av AFTER ALL. Men det blir i så fall inte på vägen till gbg som det från början var tänkt. Jag vågar inte säga så mycket mer men tänkte bara informera om att det förmodligen är 20 årsgräns på Sociteten i Varberg! ^^

No helsingborg

Så har man varit borta över helgen och Andreas har redan hunnit slå till med ännu ett dagboksinlägg. Tänk vad kul om det fortsätter såhär genom hela sommaren! Han har ju minsann tagit sig tid att skriva den här gången, nu när han förmodligen har väldigt mycket att stå i.

Vilken turnéstart!
Written: 2007-07-01
Alldeles strax på väg att lämna Östersund... Sitter här och väntar på resten av gänget. När vi kommer till Stockholm nån gång inatt så har vi avverkat ungefär 270 (!) mil sen vi startade den här turnén i förra veckan. 270 otroligt hysteriskt roliga mil tillsammans i bussen, hehe.... Mycket party kan jag lova att det varit!!

På den längsta sträckan mellan Göteborg och Övik fick vi stanna hos en kompis i Hälsingeskogarna och fylla på förrådet av vissa drycker - sen fortsatte festen till långt fram på småtimmarna.......hehe.....

I Övik var det ett bra gig även om det var lite glest med folk. Annars väldigt schysst mottagnade av arrangören som ställde en limousine till förfogande för oss. Lyxigt.....! Glömsk och disträ som jag är ibland så la jag dessvärre ifrån mig mobilen i bilen. Klantigt! Så blev det lite mindre kontakt med omvärlden under nåt dygn.... Nån vänlig själ hittade den dock så vi kunde hämta upp den på vägen till Östersund igår natt. Skönt!

Skellefteå-giget var fantastiskt!! Massor av folk på konserten och likadant efteråt. Ni fattar nog inte hur OTROLIGT kul det är att möta er alla därute, jag blir alldeles varm av all uppskattning från er....

Nu har vi alltså varit i Östersund och gjort turnéns första matinégig. Fullt med folk och bra väder. Lite mindre scen så vi fick anpassa oss efter den och köra en lite mindre version av vår fina scenografi.

Nu blir det ett par dagars ledighet och mys med familjen innan det är dags igen. Sandhamn på onsdag och sen dubbelgig i Borås och vidare till Stenungsund och Nora.

Tusen, tusen tack till er alla som kommit till våra gig sen starten i onsdags. Mycket värme och kärlek.......
Hoppas vi ses i veckan... Sköt om er.....

Mycket kärlek!
AJ



Så det var folktomt i Örnsköldsvik? Det är ju en bit upp i landet men att stadsinvånarna inte pallrar sig dit för sitt livs upplevelse är synd och skam. Det ska inte få hända fler gånger.
Men det verkar ju som att spelningen var toppen iallafall. :)

Jag ska lätt stjäla hans mobil och lura i honom at han har tappat bort den igen. Sen ska jag ge tillbaka den och få både hittelön och kramkalas. Det ni!


Så..det blir inget Helsingborg för min del. Iallafall med HÖGSTA SANNOLIKHET.
Det fanns tydligen inget hotel eller vandrarhem i närheten som inte kostade omänskliga summor. Och för ungefär 4 timmars sömn efter festivalen är det kanske inte värt det. Inte för att jag förstår varför vi VERKLIGEN INTE kan sova i bilen de fyra timmarna..
När mor min berättade detta blev jag SÅHÄR ledsen, och jag kan omöjligt fixa det själv på något sätt, utan varken bekanta eller tillåtelse..BAH.

Men upprörd och ledsen som jag var lyckades jag fixa ett nytt datum. Förmodligen. Om inte massa tokåldersgränser sätts upp. Men jag kan leka 20, inga problem! ^^'
Ialafall blir det förmodligen Varberg 3 augusti. Och det är ju ett speciellt datum för min del, då är det nämligen EXAKT ett år sedan jag både såg och träffade AnanananAndreas Johnson första gången. Det får ju nästan bli tradition sen ^^ Varje år 3 augusti ska jag se Andreas...ihi.
Så med tårar i ögonvrån lämnar jag alla Helsingborgsplaner vid dörrmattan, men sätter med gott mod upp nya och hissar segel mot Societeten!

I kväll spelar han i Sandhamn, förmodligen på Gotland eftersom platsen på turnédatumet visar 'Gotland runt'

DateCityCountryVenue 
2007-07-04SandhamnSwedenGotland Runt


GOODLUCK!


6a på puddingtoppen, get him up!
http://noje.passagen.se/pudding/topp10.cgi?kat=man


Han medverkade ju även i Morgonpasset i P3 i Lördags ungefär  klockan 5 över 11. Jag var ju som sagt inte hemma men pappa var en bra man och spelade in.
Om någon mot förmodan inte hört det än kan man lyssna i 30 dagarsarkivet:
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/sandningsarkiv.asp?programID=2024

Faktiskt har jag itne lyckats lyssna mer än en gång, och kommer inte ihåg exakt vad som sades ^^ Men att Andreas iallafall fick en kaka kändes bra i magen och varmt i hjärtat. Det förtjänade han!


Puss!