Stora scenen

Andreas Johnson, the man, kommer alltså enligt www.andreas-johnson.com spela upp 2 låtar på Sommarkrysset 2 juni. Mys! (:

HÖR OCH HÄPNA! Visst var det självklart att en uppsats om Andreas skulle få ett bra betyg, men när läraren talar om för..hrm..MIG! att den är FANTASTISK! blir man bannemej stolt. Och jaminsann, min utredande uppsats om Andreas och hans musik fick LALALA! MVG. Vanligtvis brukar jag inte skryta med vad jag får, men i och med att detta är min Andreasblogg, och att jag stressade som en sko för att bli klar i tid, tycker jag att jag har all rätt att vara stolt. Mihi ^^


Här har vi programmet för Stora scenen på Helsingborgsfestivalen den dag Andreas själv står där.

Lördag 28 juli

kl 18.00-19.00
Erik Segerstedt


kl 20.00-22.30
Rix FM Festival

kl 23.30-00.30
Andreas Johnsson


Ja inte kommer det bli en tidig hemkomst iallafall. Jag är inte helt säker på om jag orkar stå och hoppa till både Erik och Magnus Carlsson (Rix festival) innan Andreas entrar scenen. Men det finns inget bättre sätt att få energi än genom smoothies och glass. Det är alltså mitt hemliga knep. LITE besviken blev jag på Weeping Willows. Trots att Andreas är huvudorsaken för Helsingborg, har jag absolut sett fram emot att se WWs sångare Magnus Carlson. Men detta är tyvärr omöjligt eftersom WW spelar på scenen Gröningen EXAKT samma tid som Andreas spelar på Stora scenen. Eftersom jag aldrig vetat hur man skaffar sig dubbelgångare, är det då omöjligt att se båda. Men inte en chans att jag väljer Magnus före Andreas. NÄVER ÄVER. Carlson får minsan klara sig utan mig i publiken då jag kastar slängkyssar mot Stora scenen.


Ny singel

Linda hinner ofta före med allt tycker jag ^^ Iallafall ska Andreas släppa ny singelsingelsingel! Go for the soul kommer finnas i original version som finns på The Collector, + i tre andra sound factory versioner. A little bit of love kommer också finnas med i två olika sound factory versioner.

I allafall enligt cdon.com. Det kan ju hända att det släpps en singel med lite färre låtar, men ja enligt cdon kommer det så ut såhär, och singeln kommer släppas 13 juni. Detta om någonting kan ju bli en perfekt skolavslutningspresent och en belöning för alla de utmärkelser och betyg jag lyckats samla på mig under mina tre år i le högstadie. ^^ Redan nu kan man boka skivan på
www.cdon.com, www.skivhugget.se och www.megastore.se


För att göra en kort resumé av gårdagens P4 live. WAHA! det var direkt SVÅRT att höra. Trots att rocktåget i Karlskrona 3/8 2006 definitivt är så oförglömligt någonting någonsin kan bli, har man självklart tappat detaljer av mellansnacket och låt ordningen. Nu fick man chansen att uppleva detta igen, utan Andreas framför sig på riktigt såklart. GAH! Flashbacks och minnen kommer omvartannat, och när han drar av What if - here comes the tears liksåm. Det är vackert, mysigt, glatt och underbarast. 'Och det här är vad det handlar om - KÄRLEK.'
Att folk i publiken skriker efter Monica i bandet, gör mig lite pissed off sådär. Visst är det inget band utan Monica, men detsamma gäller Jennie som jag utan att ångra näsan av mig, kan säga att jag tycker är snäppet bättre. Hennes klara sång i slutet av What if finns inget liknande, och att sommarens turné ska ske utan både henne och Jarmo känns sorgligt. Men HEY liksom! Andreas ska med!
För er som missade programmet, kommer det finnas här i 30 dagar:
http://www.sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/sandningsarkiv.asp?programID=488

image11
Andreas spelar tårna av Karlskrona och
Sparregården 3/8 2006.

P4 live

Mm tack vare folk på www.andreas-johnson.com har jag fått reda på att Andreas ikväll, om ungefär 2 minuter, ska medverka live i P4. Eller, de ska rättare sagt spela upp inspelningar från Rocktåget i Östersund i somras. Länk: http://www.sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/index.asp?ProgramID=488

SKYNDA SKYNDA! :D

Lindgren - 100 år

"I år skulle Astrid Lindgren ha fyllt 100 år. TV4 och SOS-Barnbyar hedrar hennes minne med en insamlingsgala till förmån för Astrid Lindgrens barnby i Centralafrikanska republiken."

Och vad är väl en gala utan artister? Martin Stenmarck, Timbuktu, Anna Shelene och gissa vem mer! BADAMM Andreas Johnson! Galan ska hållas i Vimmerby och direktsänds i tv4 8 juni klockan 20.00.
Jag har ingen aning om man kan åka och titta på galan, vilket man med allra högsta sannolikhet bör kunna. Men biljetter hittar jag inte. Men gratisentréer är näver fel! ^^

DETTA ÄR SÅ SORGLIGT SÅ JAG VET INTE VAD! Just dtta datum befinner jag och mina klasskamrater oss i mitten av Europa och försöker göra ett tappert sista försök att få bättre sammanhållning och sluta slåss så mycket innan gymnasievalen skiljer oss åt.
Nejdå, slåss gör vi inte. Jag tycker bra om min klass. Men det viktiga är att jag inte har möjlighet att titta på detta i direktsändning juh! ÅH! Lyckligtvis har jag en fader som gärna visar hur mycket han tycker om mig, och spelar in evenemanget.

Att Andreas är på TV är någonting som liksom förgyller dagen. Och det måste kännas bra i själen att få uppträda för ett välgörande ändamål. Så förhoppningsvis gör inte de andra gästerna bort sig alltför mycket. Undehållning säljer visst. Puss!


Sommarkryss

Hejhej

Så vad tycker ni om sommarkrysset? 2 juni kommer Andreas iallafall vara en välkommen gäst. Kanske tänker han sjunga, kanske tänker han prata..inte vet jag. Men det direktsänds iallafall från Gröna lund klockan 20.00 i kanal 4.


Kopierat

Sommarens gästlista:

2 juni
Sahara Hotnights
The Attic och Therese
Yankho Kamwendo
Arvingarna
Andreas Johnson

9 juni
Emilia
Shout Out Louds!

16 juni
Linda Sundblad
E-Type
Svante Thuresson
Weeping Willows

30 juni
Charlotte Perrelli
Fibes Oh Fibes

7 juli
Eldkvarn
Rongedal

14 juli
Erik Segerstedt
Tomas Andersson Wij

21 juli
Pernilla Andersson
Mikael Rickfors och Sara Löfgren

28 juli
Caroline af Ugglas
Mikael Wiehe och Kristoffer Janzon

4 augusti
Jenny Silver

11 augusti
Måns Zelmerlöw

18 augusti
Martin Stenmarck

25 augusti
(artister ej klara än)



Faktiskt finns det inte riktigt någon artist (Förutom Andreasbästivärlden såklart) som jag tycker är riktigt intressant. Ett undantag är då Weeping Willows, vars sångare - Magnus Carlson - jag förälskat mig lite i. Lite sådär mys-mystisk på något sätt. Och musiken är ju vacker den med. Så de tillsammans med Andreas kommer alltså enligt mig hålla Sommarkrysset vid liv.
Weeping Willows kommer också finnas på plats på Helsingborgsfestivalen i sommar, samma dag Andreas entrar scenen och sjunger andan ur staden. WW kommer bli en bra bonus i väntan (eller kanske som nedtaggning) efter Andreas.
Annars kommer också Erik Segerstedt vara där. Honom satt jag ju och hejade fram ända till finalen av Idol, och tyckte det var synd och pannkaka att Markus Fagervall fick hålla i priset. Men nu har min förkärlek för Erik lugnat sig ordentligt, efter alla postrar som pryder alla tidningar, där han försöker se sådär coolmystisk ut. Vilket han misslyckas med så TOTALT! Dessutom drar hans senaste video till How did we change-låten ner poängen, där han kysser en flicka framför kameran. ÅH! Erik ska ju vara en såndär oskuldsfull sötpojke som sjunger fint och ärligt! Bah!
Magnus Carlsson följer ju med Rix FM festival. Rix fm tycker jag inte om, men Magnus är ju så kopiöst (stavning) söt! Just i Helsingborg - också samma dag Andreas är där - kommer han och är vacker. Honom har jag ju länge väntat på att få se, för han är bästbäst. Den dagen blir det alltsdå TVÅ Magnusar! :)

Det blev inte så mycket Andreas idag, men en fin liten sammanfattning av imo bra artister som funkar som tidsfördriv i Helsingborg i väntan på ANDREAS JOHNSON, my man.

image10

Maybemaybemaybe

Hejhej

Om jag säger borgholm, vaaad säger ni då?
Det är faktiskt MÖJLIGT att jag kan åka till Andreas spelning på Borgholm i sommar. Men det beror dels på om Linda vill ha med mig, och om familjen min inte beger sig av på någon trevlig utflykt till en speciell plats, som jag absolut inte kan missa.
Många kanske tänker "Åh man kan ju inte åka med familjen om man får chansen att se Andreas!" Men JO det kan man. Jag ska se andreas 3 gånger i sommar. Förhoppningsvis 4. Och jag ska göra mitt innerinnersta för att detta skola bli sanning. Men jag har en familj somärbästivärlden och som jag faktiskt också vill spendera tid och pengar på under deras få semester veckor. Tänker de ge sig av till Göteborg (inmyheartforever) följer jag med. FÖR jag ska se Andreas TRE gånger! Och det är minsann inte heelt fel.
Men visst får de gärna visa medkänsla och omtanke genom att planera eventuella resor under perioder jag inte gör någonting alls. Speciellt efter alla lovord och kärleksförklaringar de just fått.

Jag står jättefast vid min önskan om att blogg- och ringtones sektionen på
www.andreas-johnson.com snart ska fyllas av..någonting. Har man sagt A får man säga B liksom...Har sektionerna kommit ska innehållet komma ^^ imo.

Nu har min mobilbaksida nästan försvunnit. Inte fodralet alltså, men dekorationen och själva VÄRDET.
image9
Såhär såg den ut efter Andreas besök i Wachmeister.
Om ni föreställer er bilden utan autografen, så får ni fram hur det ser ut nu. Ungefär. Lite rester finns faktiskt kvar och de är jag rädd om.

Nej hejochhå på torsdag beger jag mig ut på stora havet där jag ska leva på vatten och tång till det växer sjögräs ur tårna på mig. Eller så ska jag bara segla hem båten från Skåne. Möjligen kommer ett inlägg imorgon men annars kommer det vara dött fram till måndag. God helg. :)

Tidning

Trots att jag är upp till öronen begravd i skolarbete, tar jag frivilligt en paus för att blogga om Andreas. Det arbete som tar allra mest tid är faktiskt om Andreas. En utredande uppsats där jag ska analysera Andreas texter. Från början kändes det omöjligt men jag har faktiskt kommit fram till mycket. Iallafall sånt jag tror är sant.

I alla fall fick jag hem en tidningsartikel från FRIDA 2002 i måndags.
Såhär såg den ut :)
image8

Det finns inte så mycket nyheter där, om man läst det mesta som kommit den senaste tiden. Där står om barndomen och artistlivet. Men det roligaste är ändå att det märks tydligt att Andreas är yngre här. Young and handsome ^^ Han har fullt upp med spelningar i hela världen, och det är coolt att läsa någonting äldre, från tiden då jag inte visste vem denna man var. Andreas var stor, och det känns ganska svårt att tro att hela världen visste (och vet) vem han var. Men Andreas är precis samma person här som nu. Aningens mer upptagen, men lika snygg som alltid.

Dagbok

KOPIERAT FRÅN ANDREAS DAGBOK PÅ www.andreas-johnson.com

Hur mycket kärlek finns det??? ...hursomhelst.....

ett otroligt stort tack till alla ni underbara, sköna, fantastiska
härliga ,dårar..haha
som gjort den senaste månadens "meet and greet" turné till
en...riktigt skön resa....

jag är bara så.........förbannat tacksam...så tack för all
värme, kärlek o support
det betyder för mig ...mer än ni tror...ni är bara bäst....bäst......

förutom några spelningar o lite låtskrivande så kommer de närmaste
veckorna innebära ett lite lugnare tempo
o det kommer att behövas för att ladda om batterierna
till.........Sommarturnén.......jipppi...hur kul som helst....

det blir 20 konserter med bandet med start på liseberg den 27/6 tills
vi avslutar i växjö den 11/8....
dessutom tillkommer lite Rix FM events, tv o radio
framträdanden.....med andra ord....det blir fullt upp...
allt som har hänt runt omkring "the collector" och ?a little bit of
love? känns som en fantastisk bonus
trots allt så ligger fokus och har legat de senaste 6 månaderna på
nästa studio album...som kommer att bli....väldigt bra...haha

att nu få göra en ny sommar turné känns bara....som sagt ..hur kul
som helst....

o bandet...vilket grymt band!! ?..lite förändringar från förra
sommaren...men wwd band blir bara större o större ha ha

mycke kärlek.....andreas
_________________________________________________

Ja vad ska man säga liksom? Han är ju så kärleksfull denna man! Det känns verkligen skönt att han..bryr sig om oss "dårar" som han säger. ^^  Så vi inte sitter och älskar en iskall superstjärna med endast kändisskapet i sikt.
Nejminsann..Andreas Johnson är så sagolikt omtänksam och vacker så det nästan gör ont. Tack ska han ha!

Det ska bli så himla kul med ett nytt album! Visst har han redan skrivit musik så det räcker och blir över, men det är ju alltid kul med nytt material och nya överaskningar. Vi får se om min utredande uppsats om Andreas texter och musik, blir bra och lyckas gissa någorlunda rätt om vad vi kan få se av Andreas framöver. Detta har jag iofs inte kommit fram till än, och jag är allmänt confused för uppsatsen ska vara klar på fredag och jag förstår fortfarande inte vikten av problemformuleringar och hur man analyserar på rätt sätt. Så vi får se x]

Det där "jipppi" utlåtandet om sommarturnén tycker jag var kalashärligt! x) Så han ser verkligen fram emot det istället för att "ohnej! en till sommar av crazy fans utan fritid".

Som sagt saknar jag Jarmo och Jennie på turnén. Speciellt Jennie, för jag föll verkligen pladask för hennes sång i slutet av "What if" i somras. Hon behövs. Men vem vet? Den nya Charlotte Centervall kanske visar sig vara ett bra tillskott ^^

Live NU

Just NU är Andreas i mix megapol och spelar live. Den privata spelningen som Maria tog hem, spelas nu upp i radio och det är så vackert så :)
Andreas är gullig och ger bort "årets nervösaste spelning".
Den privata spelningen trodde jag iofs inte skulle äga rum i mix megapol studion, men inte mig emot, då får ju vi också höra. Och detta låter ju så himla kul! JAG VILLE VINNA!

Iallafall intervjuades han innan spelningen också. Faktiskt en av de roligare intrvjuerna med honom. Trots att jag itne hörde alldeles från början, kände man att stämningen var mycket lättare och inte alls lika spänd och inövad som de kan vara ibland.

Alltså, den här live spelningen blir bara bättre och bättre. Oj vad han verkar glad! Turn on the radio people. NOW!

Turné

Och nu har äntligenäntligenäntligen turné planen komit ut!


Andreas Johnson på turné:

Andreas Johnson - sång, gitarr
Charlotte Centervall - gitarr, keyboards, kör
Peter Bergkvist - trummor
Monica Starck - gitarr, kör
Jocke Backman - bas, kör
Johan Lyander - keyboards, kör
Johan Carlberg - gitarr


Lite ledsen är jag för att varken Jarmo Lindell eller Jennie Abrahamsson ska med. Jag har fäst mig vid båda bandmedlemmarna x] Men Monica och Peter ska ju iallafall med. Och Andreas himself. Och det är det viktigaste.


Turnéplan:


27-jun Göteborg Liseberg

29-jun Örnsköldsvik Hamnfesten

30-jun Skellefteå Skellefteå Stadsfest

01-jul Östersund Expo Norr

03-jul Stockholm Tyrol Gröna Lund

05-jul Borås Stora Torget

06-jul Stenungsund Stenungsbaden

07-jul Nora Noradagarna

11-jul Gävle Sommarkväll

13-jul Visby Gutekällaren

14-jul Borgholm Strand Hotell

19-jul Bollnäs Bollnäsfestivalen

20-jul Sunne Rottneros Park

21-jul Bergkvara Bergkvara Water Festival

22-jul Lidköping Läckö Slott

25-jul Mariehamn (FI) Rockoff Festival

27-jul Borlänge Rommetravet

28-jul Helsingborg Helsingborgsfestivalen

04-aug Luleå Lulekalaset

11-aug VÄXJÖ Karl Oskardagarna



Borgholm, Visby och Växjö är nu också aktuella datum för min Andreas-plan i sommar. Som sagt är Helsingborg och Berkvara redan klara. Det ser faktiskt ut som att mitt nyårslöfte om 5 Andreas upplevelser i år, kan hållas iallafall. ^^