And beyond the world of darkness we just celebrate our love to life as we face the rising dawn

Jag vet inte vad som är finast i världen.
Kanske en latte i solen på Waynes.
Att se soluppgången från ett berg.
Eller förlora sig i Sweetest temptation.
Kanske en svettig Andreas på en stor scen.
Eller en promenad med en vän.
Familjepicknick på en ö i havet.
Solskensfrukost på väg till skolan.
Ösregn och ett paraply.
Varför inte videon till ok baby?
Eller mitt vita kassettband.
Lejonkungen.
Vitt te på altanen med mor.
Vackra böcker skrivna med känsla.
Livet i sig.
Kanske igår?



There is a light and it never goes out

I natt har jag suttit vid en eld vid ett hav, och mest har jag suttit på ett berg och sett mörker bli gryning och dag på riktigt. Det var så fint och jag luktar så mycket rök, och nu sitter jag här med te och clementin och tror att jag vill gråta, men samtidigt vet jag att jag alltid blir sentimental av sömnlösa nätter. Det stora dilemmat är precis nu, när jag känner i varje lem att jag inte kommer kunna lägga mig ner utan att somna, men vill hålla mig vaken till kvällen så jag inte rubbar dyngsrytmen. Det bästa som finns att göra vid dåsiga tillfällen är att lyssna på Sweetest temptation, och man ska lyssna så det skär i hjärtat, på ett fint sätt, blöda ut känslor. För att inte falla ihop på stolen ska jag göra mig en egen skummig latte och hoppas att koffeinet stannar i kroppen till åtminstone åtta, och efter det tänker jag lägga mig i solen på gräsmattan och hålla tummarna för en vaken eftermiddag. Dagdrömma ska jag göra lite, och det om hur fint det är med sand och sällskap och gräs och grillkorv och höga berg och massa massa vatten.


Jag vill spränga mitt alfabet högt i skyn, sväva fritt

Nya erfarenheter innebär alltid nya upptäckter och insikter, och efter första veckan på mitt sommarhäng kan jag delge mig av följande:

* Det finns väldigt många olika sorters filer.
A-fil
Ekologisk a-fil
A-fil med hallonsmak
A-fil med hallon och vinbärssmak
Fil naturell
Lätt fil
Ekologisk fil
Fil med jordgubbssmak
Fil med banan och blåbärssmak
Ekologisk lätt fil
F-fil
F-fil med hallonsmak
ETC.

* Det får plats mycket mer gräddfil i hyllorna än man räknar med.

* Folk köper väldigt mycket, alternativt, det finns väldigt mycket folk.

* Jag känner INTE ALLS igen alla människor i Karlskrona, vilket jag var nästan hundra på att jag gjorde (avrundat uppåt).

* Alla är inte jättetrevliga.

* Affärsslit är mycket hårdare än jag någonsin föreställt mig.

Men det bästa är när jag småler åt fina människor, och de ler så de till och med visar tänderna. Då ler jag ännu större, och får samma respons, jag börjar skratta lite tyst, och plötsligt har jag bondat med Agneta på 62 bast.

Det är midsommar om tre minuter.
Åka karusell
Och äta karamell
Och fröjdas hela dagen uti Nora


Will nature make a man of me yet

Ibland kan man undra, om folk verkligen förstått vad det innebär att leva, eller att alla lever på samma villkor. Att det ofta står höga berg precis där vi ska passera är ett inte särskilt konstigt fenomen eftersom vi alla vilset traskar runt i skogen och letar efter de rätta stigarna, och då önskar jag ibland, att om vi kanske kunde hyra en helikopter åt att ta ett flygfoto över träden, så kan vi se hur många andra som går i cirklar och försöker undvika de höga stenarna. Det som uppenbarligen är den sämsta utvägen är den folk använder mest, så vi ställer oss vid klippkanten och klagar på berget, hoppas kanske att det ska kiva åt sidan, men framför allt tror jag vi tänker att, om jag jämrar mig tillräckligt mycket kommer de andra förstå att det är synd om mig, eller så kanske vi kan skapa gemenskap och tillsammans använda vår sista energi åt att skrika till berget att flytta på sig.
Det finns andra alternativ. Adrenalinfyllda. Effektiva.
Vi kan undvika kullarna, gå runt dem och hoppas att nästa inte blir lika brant. Å andra sidan kanske vi då inte kommer åt blåbären som växer på andra sidan, så varför inte ta tag i mossan och klättra över toppen?
Ryggrad, vill jag skrika åt folk ibland.
Självdistans
Världsperspektiv
För visst har vi all rätt att må dåligt, men om vi tillåter oss att tänka efter och sträcka lite på nacken, upptäcker vi att det finns ganska många stigar gömda under buskarna.
Ibland är livet inte så himla svårt.
Jag har varit på en av de finaste platser som finns.
Där kan man ro och fiska och bada och springa i underkläder utan att någon ser.


Got a head on collision smashing in my guts man

Det finns nog ingen riktig logik i att försöka jämföra Bruce 08 med Bruce 09, för Bruce är så oifrånkomligt mäktig oavsett staden han spelar i, eller vilken plats du själv har i publiken. Att jag fick stå upp den här gången innebar ofantligt mycket mer hoppande, men också väldigt mycket sämre sikt, och å andra sidan krävde läktaren på Ullevi en kikare för att nå fram till scenen. Stadion kunde erbjuda hundra gånger bättre ljud, men stämningen runt omkring måste jag säga var oslagbar förra sommaren. Uppståndelsen var inte hälften så markabel i fredags som på Göteborgsgatorna 08, och dessutom var Bruce själv en smula galnare 4 juli ur mina perspektiv, och med dessa slutsatser kan jag konstatera att båda konserterna varit alldeles fantastiska, och för att fokusera på nuet, Bruce på Stadion femte juni tvåtusennio var så stort att jag inte förstår varför arenan inte totalexploderade. Kärleken utanför portarna kanske hjälpte till att stadga väggarna och hålla kvar den som fanns innanför, jag vet inte.
Jag tror Bruce vet att jag finns i folkmassan, men möjligheten är också att han redan förstått vilka låtar som får marken att svikta under publiken, för eftersom karln redan dagen innan hade avverkat Dancing in the dark var jag praktiskt taget livrädd att han skulle utnyttja sin välkända variationsförmåga och välja ett annorlunda avslut den andra konsertkvällen. Tack och lov, prisa de högre makterna, så valde han att lyfta mig från golvet en gång till, och inte ens under familjebilfärderna har jag vrålat så högt till Dancing in the dark, min hjärtesång, själspartner, livsmelodi. Låtlistan var nästan fullständig om man bortser från alla covers och de några få låtar i början jag inte kände igen över huvud taget. Worlds apart och The River hade inte gjort kvällen mer värd, men kanske lite lite extra fantastisk.
Om Brusse kommer tillbaka någon gång ska jag köa tillräckligt länge för att hamna i den främre sektionen, samt ha på mig ett par riktigt höga skor.



En parentes är att alla, alla, bilder blev riktigt usla.
Hej vind!


Ok baby det är dags att vi ska vinna allt

Det är nog ingen större hemlighet i alla fall, att det känns alldeles fantastiskt. För idag har jag genomfört min sista skoldag läsåret 08/09, vilket innebär sommarlov, men framför allt
ALDRIG MER KEMI
ALDRIG MER IDROTT
Och jag skulle kunna flyga ett par varv runt månen för så lätt har jag blivit i magen.
I morgon är det officiell skolavslutning, men då sitter jag redan i en miljöfarlig bil med framtidsutsikter på Stöckhölm där Springsteen tänker blåsa mig av stolen en gång till. Andreas sa att han också skulle se Bruce, och det vore ju coolt att springa in i honom sådär spontant, men å andra sidan kanske han är där redan ikväll, eller gömmer sig bakom någon av de andra tusentals personer som tänker närvara, och inte gör det någonting, för Bruce ensam är inte så dåligt det heller.
Efter sommaren ska jag kasta mig in i tredje gymnasieåret och försöka att inte se så vilsen ut som jag verkligen vill vara. Jag ska fixa ett suveränt projektarbete och drömma om studentmössorna och gråta över hur nyss det var jag började förskolan. FUTURE HERE I COME

Detta kompisar, är ett rent förbannat mästerverk.



Ingenting kan stoppa mig nu!!!!

Vi bär på knivar och bilder Sköldar och filmer Ingen kan ta oss i natt Så kom an kom an kom an

Jag har, precis som andra halvan av karlskrona, varit på festival i helgen, men min var av annan struktur i annan stad och för annan målgrupp. 
Och ingenting kan slå min jazzfestival, för jag har sett Andreas för första gången sedan 13 december, och bättre är, att jag har TRÄFFAT Andreas för första gången sedan 10 juli. Tog tåget tidigt lördag morgon, byte i Hässleholm, så därmed har jag också varit i Hässleholm i helgen, precis som alla andra. Träffade min föralltid trogne Andreaspartner Linda i Ängelholm och åt kakor, fixade biljetter, och tog buss till vandrarhem. Efter fem minuter i Ängelholm hade vi lärt oss varje gata ungefär, och det är bra mycket smidigare om man jämför med platser man kan gå vilse på hundra gånger innan man lärt sig en väg som fungerar. Tillbaka till bycentrum, rekar och väntar.
Som av en händelse, när vi vandrar omkring där på Ängelgatorna, stannar vi plötsligt upp. Vi hör Andreas, Andreasjazz, och vi följer ljudet med blickarna och fastnar på ett öppet fönster några våningar upp i en stor tegelskola.
ANDREAS GENREPAR
skriker vi ungefär.
Det tar ett tag innan vi bestämmer oss för vad vi ska ta oss till, men kommer fram till, att har vi suttit fyra timmar i tåg och buss, hostat upp mer än tusen riksdaler för en resa till jazzfestival i skånehåla, då är det hans förbannade plikt att han ägnar oss några minuter. Så vi slog oss demonstrativt ner på parkeringen framför porten, som också var öppen, och tänkte att vi skulle konfrontera honom när han repat färdigt. När han väl skulle komma ut kunde vi ju inte springa därifrån, och det var en bra fälla för både honom och oss, tyckte jag.
Han kom ut, i sällskap med Ubeda och gänget, och Marcos är nog den enda person i Andreaskretsen jag verkligen inte vill spendera en filmkväll tillsammans med, men det är inte heller poängen i historien. När Andreas så småning om kommer ut och ser oss, säger vi nånting som, Hej Andreas, och väntar på hans lite fördröjda svar. Och där sitter vi, medan han släpper sina grejer och kommer fram, vi reser oss, kramelikram och blabla jättefint och signa det och signa det och vad ska du göra sen och hur tänker du då och får vi ta kort och ja vi ses sen hejdå.
Efter detta har vi ytterligare tre timmar att spendera i Ängelholm och vi satsar på att sola på bryggor, flagga skolan, öva på vår nya jazzlåt, (jazz jazz jazz det är varmt vi äter glass...) ha pizzapicknick, för att tillslut använda den tidigare inköpta biljetten och ta plats i jazztältet. Där mötte vi Mathilda och det var trevligt, och dessutom har hon en jättenice kamera som tar bra bilder. Andreas skulle börja 22.00. och kom inrusande sisådär 23.00, och vi kan visst unna honom det, även om vi satt och funderade en hel del på vad som kan orsaka en timmes försening i en stad som Ängelholm, när hela hans band varit på plats en bra stund innan tio. Jazz är tamt men vad gör det, för vi fick ändå chansen att veva lite med kroppen, åma oss lite på bänkarna, sjunga med i låtar som vanligtvis inte ska finnas i hjärnan på folk födda efter 80-talet.
Efter spelningen fick vi tag i honom igen och det var så fint och jag skenar snart iväg och kan inte skriva så det låter ok baby. Men Linda som var helt övertygad om att hennes tidigare bilder blivit värdelösa skulle ta nya, dessutom tog vi världens finaste gruppbild och ååååååååååååh.
URSÄKTA MEN ALLT VAR SÅ VÄLBEHÖVT OCH JAG ORKAR INTE BERÄTTA ORDENTLIGT FÖR NÄSTAN INGEN FÖRSTÅR KÄNSLAN ÄNDÅ FÖR ÄVEN OM JAZZ INTE ÄR PRIORITERING NO1 VAR DET SÅ SAGOLIKT UNDERBART
ATT FÅ SE HONOM IGEN
PRATA MED HONOM IGEN
KÄNNA SIG DUM DARRIG BORTKOMMEN IGEN
Men ändå så FULLSTÄNDIG
Känna att, jag bryr mig inte ett förbannat piss om hur fånigt allt ser ut utifrån, hur naivt det låter, för här vill jag stanna förevigt och föralltid och aldrig växa upp till en realistisk vuxenvärld, då jag förstår hur Andreas själv måste se på situationen. Jag orkar inte ta distans till varken mig själv eller händelsen för jag vill och behöver gräva ner mig i fanatismen och besattheten, släppa verklighetsuppfattningen, och det är precis som vilken drog som helst, bara att detta är alldeles fullt och fantastiskt lagligt.
På kvällen tog vi nattbussen till Strövelstorp, och åt nästa morgon frukost på en solskensbänk i samma by. Förmiddagen förflöt på bryggor och gator och på tåget hem ville jag
gråta
le
kräkas
gråta
skratta
Men framförallt, kapa tåget, korsa ljushastigheten, vrida tillbaka tiden, bara tolv timmar.

Anledningen att jag skriver detta är framförallt för min egen skull, för jag vill kunna titta tillbaka och få en överblick av vad som hände den där 30 maj 09. Dessutom finns det behov av att få det ur strupen för egentligen orkar ingen lyssna på en helgredovisning ansikte mot ansikte, och om folk väljer att inte bry sig om att Isabelle precis träffat sin Gud, ungefär, kan de i alla fall läsa om de vill, skratta kanske, för jag kan inte se dem.
Det viktigaste är, att jag haft en
SNUSKIGT UNDERBAR HELG


(Mathildas bild)

PUSS