They've got cars big as bars They've got rivers of gold But the wind goes right through you It's no place for the old When you first took my hand on a cold christmas eve You promised me Broadway was waiting for me

Och så säger alla grattis på namnsdagen åt Andreas!

Jag skrev det på bilddagboken, att något av det finaste med julen måste vara att de allra flesta har samma traditioner i hemmet, samma julskivor i cdstället, samma julbak, samma pynt i fönstren, samma spänning i kroppen, och det ger oss möjlighet att mysa tillsammans på samma nivå under julväntan. Vi bakade lussekatter igår, för att ha första adventsfika till idag. Första advent folks. Trots att det känns lite b att december inte kommer förrän om tre timmar. Men min stjärna som är likadan som alla andras stjärnor, som jag haft i fönstret varje jul så länge jag kan vrida tillbaka minnet, den hänger i fönstret även i år. Kyrkan som spelar stilla natt, som till och med är äldre än stjärnan, den står strax framför. Vi tände första ljuset i adventsljusstaken i morse, och vi har fikat lussebullar och sjungit till absolute christmas, ungefär som väldigt många andra gjort i helgen. Precis så det ska vara, och precis lika fin som min jul ska bli tänker alla andra att deras jul ska bli, men ändå vet jag att min jul kommer bli lite finare än alla andras, åtminstone ur mina perspektiv. 
Jag kan nog ta upp listor högre än alperna tillsammans om jul, dess hysterier och fina sidor. Men om vi bortser från allt det mysiga som skett i helgen så kan jag meddela att större delen av i dag ägnats åt biologi, för även om nedräkningen till jul nästan är lika fint som julafton själv, betyder det inte att skola tycker vi ska få räkna problemlösa dagar. Det jag har att klaga på är, förutom skolarbete, julkalendern, som jag inte alls har några högre förväntningar på. Julkalendern ska handla om små barn i snö som av någon anledning tror att julen kommer gå i små spillror. Det ska vara fint men seriöst, och tomten ska inte dö eller finnas i flera exemplar. En tomte, ett ensamt barn, tindrande stjärnor och snödrivor. Något åt det hållet. Inte sanslösa hysteriska fåniga komedier, om ni förstår hur jag menar.
Men jul är mer än tv så det är ett bekymmer som inte ens är värt att nämna och jag undrar lite varför jag lät det ta plats över huvud taget. Årets julklappskris har inletts men kommer lösa sig till slut för det gör det alltid. Första december i morgon. SKÅL!!

Att de inte gör någonting åt hemsidan nu när de ändå ansträngt sig att fixa en helt ny, är ett störmoment som inte har någonting med decemberkänslor att göra. Fortfarande kan man inte redigera profilen, ladda upp bilder, eller viktigast av allt; Radera användare som det finns för många av. >< Och inga förbannade videoklipp kommer varje vecka heller. Klart att det inte förvånar mig, men en viss aktivitet finns ju fortfarande, även om det märks att uppdateringarna halkar lite efter. Allt är förlåtet vid nästa upddate, och om inte tidigare om tretton dagar. Även i dag för att han har namnsdag, och även imorgon för att december stampar av. Sov sött.


Maybe you're in danger and you don't even know it

Yogan är inställd i dag, vilket är bra i praktiken eftersom det blir mer tid över till alla sjuka skolarbeten som ska genomföras innan vi går till julvila. Å andra sidan retade det upp sinnet lite, speciellt med tanke på att jag planerat in att avstå från det på torsdag för att just få tid till alla feta studier. Jag är körd i kemin, riktigt överkörd alltså, men annars ska jag slå högt. Ibland och ganska ofta undrar jag vad meningen med prestationsångest och tjocka skolböcker är, och förstår att, för att samhället ska fungera så bra som det gör måste det finnas folk inom alla kategorier. Men om lastbilarna bryter hastighetsgränsen mer än vanligt i morgon när jag ska korsa gatan, och min egen reaktionsförmåga är ovanligt borta i svängen, då kanske mina ansträngningar och brist på fritid inte tjänat något till över huvud taget. Om jag står vid Fisken och vickar lite på tårna en kall sommarkväll, och blir erbjuden ett femmiljonerskontrakt som skomodell för att jag har så fruktat vackra fötter, då hade jag kunnat ägna mina biologifyllda kvällar åt djungelvrål och pärlplattor på altanen. Visst är det mitt eget val att jag tog mig an min linje, och vi satt just härom dagen och pratade om hur glada vi var att vi valt som vi gjort. Det känns bra att jag orkat ta tag i mina hjärnceller och, i alla fall försöker, jobba för någon slags kunskapsnivå som ska hjälpa samhället på det sätt jag anser vara det sundaste. Jag var ganska klar med att inte välja någonting som skulle göra de tre följande åren till en dans på gräs, och sedan hoppas på att någon ska rycka tag i mig en dag och berätta att jag är med i MTV:s boilingpoints och just vunnit trettio miljoner att spendera på livet. Jag vet inte vad som är rätt och bäst. Att leva bekymmersfritt utan läxor och betungande uppgifter, eller slita som en älg och ständigt jobba uppåt.
'Det är mitt liv', kan man säga, 'och jag ska bara ha kul.'
Jag vet inte om jag tycker det är rättvist, att enbart leva utifrån sig själv och sina vänner och inte lyfta ett finger, eller mer än en krona från plånboken, för att se till att östersjön inte blir övergödd på grund av våra nöjesaktiviteter, varmvattenduschar, femfilers bilvägar, tvlicenser. Som människor har vi ändå fått ett slags samvete, vi vet att vi konstant leder jorden mot en ful tid, ändå är vi inte på långa vägar beredda på att skrota alla privatbilar och enbart leva på kollektivtrafik. Det skulle vara en ganska fair deal ändå tycker jag.
Jag vet inte vad som är vettigast. Jag kan satsa på mitt eget välmående, jag kan satsa på världens välmående, och självklart både och. Jag tror det är värt sina uppoffringar, om man ser till att jobba för en bättre framtid för alla. Just i miljöfrågor tror jag inte riktigt på att stänga av datorn när vi inte använder den skulle kunna bidra till en vändning i ekosystemen. Dumpa elektriciteten, det är min melodi, men det skulle inte riktigt funka, varken i fantasin eller praktiken. Vi vill inte det, jag vill inte det. Riktigt så stora förändringar kanske inte är nödvändiga, men kanske ändå. Mina biologikurser har inte sträckt sig så här långt ännu. I alla fall skulle vi aldrig kunna ge upp våra framsteg och erövringar för att se till att vi stoppar växthuseffekter and shit, även om vi redan har det intryckta i pannan, att vi leder både jorden, men framför allt oss själva, till en ganska säker död. Det rör ju inte oss, vi lever ändå inte när detta skulle inträffa, det är vår inställning.
Jag vet inte vad jag vill. Jag vet ingenting. Jag skulle nog gärna isolera mig i en liten brun rutten stuga i skogen ett år, leva på naturtillgångar och sparpengar. Försöka vara lite kreativ, skriva böcker, måla tavlor, laga god mat, somna i gräset framför stugan med vildkaniner i famnen och stjärnor i ögonen. Samvetet skulle vara min livskamrat och musiken skapas inspirerad av fåglarna som visslar i fönstret om morgnarna. Ibland skulle jag plocka fram min bok-om-hur-vyn-kan-bli-vackrare, och planera min revolutionerande återkomst till samhället när året närmar sig slutet. Jag skulle rädda världen med min rofyllda sinneststämning och sunda inställning till allas åsikter. 
Jag gillar världen, det gör jag riktigt hårt, det är inte det jag vill motbevisa med inlägget. Grejen var om det var värt att slita rumpan av sig för att skaffa sig betyg nog att söka de eftertraktade utbildningarna som kan få en att nå någon slags tron människan byggt upp med hjälp av sina metoder och tekniker. Jag tror nog det är det. Det ÄR det PUNKT. Det är snuskigt tufft vad vi har åstadkommit tillsammans på jorden ändå, både positivt och negativt. Bajs jag är djup alltså.


Sitting on a sofa, chewing gum and watching a movie Got no things to do but sit and chew, and I'm feeling groovy They say I'm gonna end up in a funny farm Although I think that kind of place does have it's charm

Jag tror Eurovision song contest 2000 är den första skiva jag köpte för egna pengar. Det är också den enda Eurovision song contest skiva jag någonsin har haft i min skivhylla, och den enda egentliga anledningen till inköpet var att jag förälskat mig i Rysslands bidrag. Idag älskar jag Lettlands visa mer än alla andra, inte minst för att sångaren Renars är alldeles bedårande och underbar. Jag har en snuskigt stor Eurovision 2000 period nu, som får mig att minnas alla fina danser som kom till framför spegeln månaderna efter. Den allra första skiva jag ägt över huvud taget är Hits for kids 2, by the way, och den fick jag samma födelsedag jag fick min första och egen skivspelare, samma som fortfarande står på mitt skrivbord. På ett annat skrivbord i en annan tid i en annan stad framför en annan personlighet i dag.


The clouds you are walking are so high

Som alla andra har jag inget speciellt att ta upp men vet att idag-har-jag inlägg inte är aktuellt. Jag vet inte varför jag bloggar över huvudtaget längre, och än mindre tror jag folk tar sig tid att titta igenom alla texter. Grundidén var att uppdatera om Andreas, skriva om allt runt honom, och visst försöker jag men jag tvivlar ändå på att det är det alla vill läsa. Personer jag känner privat bryr sig inte om Andreas, och Andreasbekanta hänger på johnson.net lika mycket som jag och behöver inte upprepad fakta här. Jag är så jante. Egentligen hatar jag jante och därför lägger jag ner det punkt nu.
Mina favoritbloggar är de som bortser lite från det konkreta, och min älsklingsblogg tillhör någon jag aldrig snackat med. Han är vuxen och han är kändis och han heter inte Andreas, men han snackar om sin vardag och han reflekterar och han har åsikter, han är grammatisk korrekt nästan alltid, och han är dessutom i grund och botten helt nere på jorden med sina sarkastiska utlåtanden. Det är så snuskigt ovanligt i internetvärlden.
Jag kan så himla mycket. Jag vet att f '(x)=3 + 9x2 - 10x om f(x)=3x + 3x3- 5x2 - 4,

men beroende på ålder så kan det ibland vara revolutionerande att kunna roten ur 16. Jag vet inte hur frisörerna klipper hår eller hur smilarna kan tänka tanken att gå smil för att idrotta frivilligt, men jag vet vad pappa kommer säga nästa gång han kommer upp för trappan, och jag kan både fjälluggla och berguv på latin. Det är nästan världens härligaste tanke, att känna att någonstans innanför hud och porer finns i alla fall en gnutta kunskap som kan bevisa att jag inte är alldeles borta med vinden. Det finns faktorer som talar till att jag inte är helt sane också, och så är vi väl alla uppbyggda.
När jag sa att det var världens härligaste tanke att känna sig vettig, då var jag inte seriös till 100%, men det förstår de flesta. En annan av världens bästa sinnesstämningar är må-bra-känslan, och jag känner mig patetisk om jag snyftar över detaljer som egentligen inte har någonting med världsordningen att göra. Helt realistiskt och i stort sett, jag har ingenting att vara ledsen över. Att försöka skriva om människor i allmänhet är en konst i sig, för i brist på egna erfarenheter och andra synsätt än mina individuella, är det ganska svårt att dra slutsatser om hur folk tänker och handlar när de hamnar i situationer jag själv försökt dra synonymer till. De kanske reagerar på ett helt annat sätt med helt motsatt effekt. Effekt = Energi dividerat med Tid, så vi säger att jag är riktigt trött i tänkandets stund, och jag har ungefär två sekunder på mig att fatta ett beslut, då blir det nästan ingen energi delat med nästan ingen tid = nästan ingen effekt. Om vi drar ut på tiden, och ger mig 60 sekunder i stället, blir effekten ännu mindre, men det är nog inte till känslor och beslut man ska använda formeln egentligen.

Det är tisdag, and we all know what that means. Och kom inte och säg att ni ska ägna tv-kvällen åt Dom kallar oss artister, eller Grey's anatomy, eller vad tusan de sänder samma tid som House. Förutom mina yogastunder och fikapauser är House veckornas höjdpunkt, och än så länge har jag lyckats ta vara på dem och inte kolla avsnitten i förväg. Jag har möjlighet till det. Tv och internet styr mitt liv säger jag ibland, men det är faktiskt inte sant. Trots att jag absolut säger emot mig själv i stycket ovan. Jag ska slita mig från tangentbordet nu, för jag ska duscha och dansa till mina kassettband som är något av det finaste som finns. Banden med låtarna som gjorde barndomen glad när den var sur. Kom med nu ska vi gå ut på tramp gå ut på tramp gå ut på tramp! Ta korg och kniv vi ska plocka svamp ska plocka svamp ska plocka svamp!

I dreamed I saw soldiers

HALLÅ!!! Var han fin eller var han??????????????????????
Jag har inte någon riktig ork att ens försöka skriva lite sofistikerat, utan det känns absolut skönast att bara stöna lite hårt och nästan bli lite tårögd av att Andreas bara behöver le, säga några ord, för att få hela mig att sjunka ihop i en liten pöl på marken. Lite konstigt och krystat kändes det när han bara stod där och fick sjunga två sekunder innan och efter reklampauserna. Vi fick höra storbandsversionen av Glorious i slutet, och som sagt är Glorious bättre i vanlig tappning, men meningen var nog att det skulle vara lite husband, och då passade den bra in i sammanhanget.  Det jättekorta samtalet David höll med Andreas fick mina inre organ att bli en enda sammansmält gröt, och jag känner så djupt in i själen att det absolut inte i hela världen kan finnas en lika attraktiv karl, om jag ska gå på utseendet. Å andra sidan blir folk bara vackrare ju mer man tycker om insidan.
Efter den fina avslutningen på kvällen la jag mig att ta nattens vila, och drömde en så fin dröm. Det var jag och en barndomsvän som tog bussen in till Göteborg för att köpa skivor, och i skivaffären hade jag precis köpt Rediscovered när Andreas kliver in genom dörren i sällskap av Tomas Andersson Wij i en ungefär 50 storlekar större tappning än originalpersonen, med näsborrar små som knappnålshuvuden. Andreas hade sin vanliga Steel boats Iron men, tröja, som jag kallar den, och ett par riktigt fula säckiga jeans. Han var nyduschad och kom genast fram och började snacka om skivan och Tomas. Glad var han, jätteglad, och när han skulle lämna affären fick jag en sån kram man tappar andan av, och ett löfte om en inbjudan till hans lägenhet där han skulle bjuda på konjak och kanelbullar.

Ni som har tv4 anytime kan se Fredag hela veckan igen. Det kan jag också för jag har videoband att spela in sådant på.

På youtube finns en reklamsnutt till Redeiscovered som är upplagd av warnersweden. Jag vet inte om tanken är att det ska visas på tv, men man kan ju alltid hoppas på det. Klicka
här, och kolla speciellt in det sneda leendet i slutet. KEEPS ME GOING.

Fredag hela veckan

ANDREAS
I kväll
Fredag hela veckan
21.30
tv4

Det var faktiskt lite snack om att vi skulle vara impulsiva och ta en sväng upp till huvudstaden för inspelningen, men det hade varit ganska vansinnigt om vi granskar tanken. Idén kom mestadels ifrån att jag sett Andreas två gånger i år, och det är inte riktigt så mycket jag hade hoppats på, och räknat med, framför allt eftersom han släppt skiva och att någon form av lanseringsturne inte hade varit det minsta konstigt. I'll put my faith in 2009. De som var där i onsdags verkar ha haft skoj i alla fall. Jag ska ha en fin stund framför tv:n med te och höga förväntingar på de fina minuterna han ska synas. Jag har till och med gjort reklam för händelsen i veckan, så förhoppningsvis sitter någon klassjälsfrände och tittar på programmet i kväll, bara för ATT. 
Andra gäster är Mårten Andersson och Markoolio, i parentes.

 

I fear my big nose is still growing

Jag skriver för långa blogginlägg och äter för mycket när jag pluggar. Jag tycker inte om tio över sju bussen för den fraktar för mycket folk, och mina grannar tittar för mycket på tv. Å andra sidan har jag gymkort i fickan och grädde i kylen. Min ekonomi är stadig och jag har yttrandefrihet som jag tror jag utnyttjar lite för lite. Att vi ens har samvete att klaga alltså.

"Vad händer då du rör dig?
* Du blir vän med din kropp
* Du träffar kompisar och lär känna nya människor."

If it ain't possessing something sweet

Jag vet inte vad jag tycker om skivan, och det är ännu svårare att sätta ord på det när sinnet inte vill bestämma sig. Den här typen är INTE min typ av musik, så långt kan jag säga att jag inte ljuger. Jazz, eller storbandspop, jag vet inte vad man ska kalla det, det är konstigt. Om det ska vara känslosamt med gråtfaktor når det inte målet eftersom det kommer trumpeter and shit och blåser ut ljuset. Finns det en bra rytm kan den avbrytas tvärt och ersättas av någon annan takt. Det blir sällan DANCE DANCE!! känsla, för det når aldrig det stadiet helt enkelt. Det är trummor och det är trumpeter och det är piano och det är huller om buller och det är helwierd. Eller så krävs det bara mer intelligens för att förstå det. Valet att tycka jazz är bra kan jag sympatisera med, helt ärligt, men meningen med musik är att det ska beröra oss känslomässigt. Vi ska kunna gråta, vi ska kunna dansa, vi ska kunna skrika, det är så himla simpelt. Musik är känslor, och jazz berör inte ett dugg. (Jag kommer ångra mina utlåtanden om några veckor eller så, när jazzen säkerligen tagit över mina trumhinnor.)
Rediscovered, är inte konstig. ANDREAS JOHNSON, han sjunger och det i sig är så fint så skivan är redan värd en fyra i recensionerna. Men låtarna, de är inte bättre än de han gjort innan. De berör inte mer, de är inte personliga på samma sätt, även om de självklart borde betraktas som personliga eftersom Andreas själv säger att de har följt honom genom livet. Min favorit är absolut The girl I love, kanske för att detta är första gången jag får höra den inspelad av Andreas. De enda minnena av den här låten är de största minnena av alla, det är de gångerna den spelats live och jag själv varit där i publiken, eller framför tv:n, och sett honom sjunga den första låt han själv lärde sig. The girl I love finns det känsla i på riktigt, DEN berör överallt.
Route 66 har av flera betraktats som den bästa låten, men det valet förstår jag inte. Den tillsammans med Waterloo tycker jag utgör den svagaste sidan av skivan, och jag kan fortfarande inte förstå varför han valde att sjunga just Waterloo av alla Abbas låtar. Jag har svårt att förstå att han ens valde Abba av alla musiker i hela världen, som annars spelat roll för honom, när han till och med hävdar att han inte alls är något stort Abba fan. 
http://www.youtube.com/watch?v=479hEvtAdZQ

The girl I love, det är den bästa. Night stod still, Do you wanna dance, Can't take my eyes off you, Smile, Night and day, de kommer tätt efter, absolut. Men vid närmare eftertanke är det bara tre låtar kvar att ranka nu. Jag gillar alla tre, speciellt Sign your name. It don't mean a thing har sin charm, och Glorious är alltid Glorious. Däremot tycker jag inte Glorious har Gloriousfeelingen utan stråkarna och känslan av att håret kan blåsa av i nästa refräng. Storbandsversionen är inte bättre än orginalet, men det är klart intressant att höra den i annan tappning. Skivan får en femma av mig i vilket fall, bara för att det är Andreas.
VAD TYCKER NI DÅ?

Igår tog jag mig inte tid för datorn alls, och sådana dagar känner jag mig ungefär lika fri som på lördagar. Skillnaden är väl att skoldagar kräver arbete medan datortid bara slukar tiden som om den inte fanns. Det är skrämmande. Nästan lika skrämmande är det att logga in i dag och upptäcka hur mycket jag har missat, och känna pressen på hur mycket extra tid jag behöver ta mig för att ta igen de undanfösta minuterna igår. Internet äter mig. Det slukar hela samhället. Jag kanske ska ringa och fråga hur de nära mår idag? Äsch ingen idé, jag tar en sväng in på deras bilddagböcker istället.
EN ANNAN GREJ OCH DETALJ som är så vardaglig hos mig och alla andra, är användandet av MAN i konfrontationer. Jag vill bara ta upp hur fånigt det egentligen låter.
- Hur tänkte du när du mördade den söta lilla flickan?
- Tja man tänkte ju inte så mycket. Man agerar mest av instinkt, och såhär i efterhand förstår man hur dumt det var.
YEAH RIGHT. Så personen ifråga lägger skulden på vem då? Hela jordens befolkning? Det egna samhället? Eller kanske bara på alla andra som också mördat den söta lilla flickan?

För att återkomma till Andreas igen, så tycker jag att idén med videohälsningar på hemsidan är alldeles fantastisk. Han pratar om att lägga in ett klipp en gång i veckan, och om han håller det kommer jag bli förvånad men lycklig. Att hemsidan bytt från .com till .net är inte lika kul, eftersom det inte känns lika proffisionellt längre. Detta är riktigt oväsentligt att ens reflektera över. I alla fall såg Linda att det fortfarande står .com i häftet i Rediscovered, men från .com kopplas man direkt till .net, så än så länge spelar det ingen större roll. Jag saknar de gamla bilderna från .com, och önskar verkligen att vi kunde fått förvarning innan allt raderades från den här galna internetvärlden. Jag åt frukost på Wayne's idag. Det var fint. I morgon är det farsans dag och då får vi lov att fira med tårta, så jag hoppas den blir mums och att far min blir glad åt sina gåvor. Over and out. Hugs&kisses


Vem orkar va på Stureplan och kamma håret hela dan

Home sweet home, fast Stockholm sweet Stockholm hade kunnat få behålla mig någon månad i alla fall. SÅ FINT ÄRÄ. Så fint varä. Jag ska ta en liten genomgång som borde bli ganska enkel med tanke på att aktiviteterna var enkla till grunden. Det mesta handlade om att ta oss tid till att upptäcka det vi inte upptäckt tidigare, tillbringa mer tid där vi tidigare fastnat, komma bort från småstad och fika när vi ville fika. Måndag var en lång bussresa med pepp från Stockholmssången. Tisdag var då vi inte ens gick till hälften av affärerna vi planerat att vi borde hinna. Däremot gick pengarna åt och om standarden på en tröja hemma är 150 så höjdes den till 300 där uppe. Likadant var det med fikat, och vi hade inte riktigt lust att snurra runt efter det billigaste när magen väl började ropa. Tog chansen att se Patrik 1,5 på kvällen, innan vi skulle ta vackra bilder på sergels torg. Onsdag var dagen det togs flest bilder och tunnelbanekortet utnyttjade vi så gott vi kunde. Vi tog Södermalm och Gamla stan och promenerade mycket där vid kungsgatan, sergels torg och stureplan. (Lite pinsamt att inte veta namnen men försöka låta rutinerad om nu någon från de trakterna ögnar igenom detta.) Det viktigaste var förstås att det var releasdag för Rediscovered, men mina åsikter om skivan kommer ni få serverade längre fram i tiden. Torsdag var göra-det-vi-inte-hunnit-dag, men framförallt var det bli-anfallna-av-mufare-dag. Vi fick lite dilemman, men annars hade vi fin utsikt under en av konfrontationerna. You get the point? Fredag var åka-hem-dag där vi skapade lite spel och drog det sista ur stockholmspeppen. Vi (jag och Linda) var överens om att vi borde stannat till söndag, men också om att vi egentligen inte hade tid att göra så. Man kan i alla fall inte säga att vi inte utnyttjade tiden, som Linda sa. Nu sitter jag här likblek i ansiktet och med kajal runt ögonen, och känner att det finns detaljer som är riktigt värda att nämnas, men som samtidigt inte kan vara särskilt kul för utomstående. Det är synd att Stockholm ska ligga så långt iväg räknat från söder, och att två dagar skulle gå åt till buss. Å andra sidan var det fedt värt de timmarna. Jag lämnar resten åt bilderna. En bild ska säga mer än tusen ord, och jag har lagt upp 39, vilket blir 39 000 ord. Ni kan ju börja tolka direkt!




Tål ni en ful historia?
Happy halloween folks!