Tomma tider

Det råder allmän Andreassaknad överallt känns det som. Hos de som intresserar sig för honom iallafall. Inte så konstigt kanske, med tanke på att, trots kallsnö ibland, det FAX börjar bli vår, och lite sommar också så småning om.  Förmodligen har det att göra med Andreas avsevärt högre placering i mello resultatet förra året. Våren var ju fylld med Andreas. Inte bara av radio och tv, han åkte ju på signeringsturné också. Efter releasen av The collector. Holy shit det är över ett år sedan nu. Känns det inte konstigt va? Ett år är lång tid, men lång tid känns det inte som att det gått. Inte sedan inköpet av collector iaf. Däremot känns signeringen i Wachtmeister 5 april mer än evigheter sedan. Det läskigaste är väl ändå att Viking line verkar ännu mer avlägset, men det var bara tre månader sedan. Faktiskt EXAKT tre månader sedan idag.
I alla fall, så visst är det inte konstigt att det känns lite Andreastomt i år i jämförelse med förra. Våren är ju en ljus tid i övrigt. MEN JAG BEHÖVER ANDREAS NU.

Varför inte signera lite..bara LIITE med Carola då? En plutt runda i Sverige som innebar lite kladdande på deras gemensamma singel. De startade ju en hemsida tillsammans också for god's sake. Jag är tacksam för att de lägger projektet bakom sig, men JAG VILL SE ANDREAS. I don't frakin care om Häggkvist följer med honom, så länge han inte isolerar sig från både dagboksinlägg och spelande till skivsläppet i höst. Walk on the moon var ju arbetsnamnet. Blir det också titeln på albumet? Det spelar väl ingen större roll egentligen. Han har ju lovat att det ska bli den bästa skivan han någonsin gjort. Det tycker jag om. Jag behöver nytt av honom nu. Men FÖRST en vår och sommar av aktiviteter med honom inblandad. Jag går inte med på att han sitter i studion den tid som ska bli den bästa på hela året.



Skrivet av mig själv 30 april 07:

Jag hoppas att
http://www.andreas-johnson.com/ snart kommer igång lite. Bloggen behöver komma igång, ringsignalsplatsen fyllas, turné datum komma ut, dagbokenuppdateras..Dessutom vore det kul med nya bilder i galleriet och ny merchandise till sommaren.


DREAM ON. Turné kom och merchandise i slutet av sommaren. Dagboken användes ju flitigt under turnétiderna också, men galleriet då? Har de inte tagit några bilder under året OR WHAAAAT. Och vad gör blogglänken där? När han väl skriver någonting är det fortfarande dagboken han använder. Ringsignalerna...vad var det där då? Trodde de på riktigt att de skulle lägga in någonting där? "Soon you will be able to Download ringtones from this site. Please check back later.... " OFTA.

Det finns visserligen inten vits med att sitta och vara grinig och klaga på brutna löften, yäx Andreas är vuxen och har ett eget liv och så. Men folk blir fanatiska. Besatta kanske. MEN HÄNDER INGENTING BLIR MAN FRUSTRERAD JU. Jag älskar Andreas ffs.

Tacktack

GRATTIS

JON ERIK ANDREAS JOHNSON

38 år IDAG
40 år om TVÅ ÅR
Föddes på en söndag för 13 880 dagar sedan



ANDREAS är nu TRETTIOÅTTA ÅR.
HEMSKT MYCKET GRATTIS!

Idag är det en speciell dag på flera sätt. Inte nog med att Andreas gått och blivit en dag äldre sedan igår, det är påskafton! Glad Påsk! Det är även två år sedan jag köpte min allra första Andreas skiva, den nya versionimage35en av Mr Johnson, your room is on fire. På själva releasedagen och Andreas trettiosex årsdag lunkade jag in på Maxi ica stormarknad och hade bara ögon för skivavdelningen. Vad var det...två dagar senare? Beställde jag deadly happy och liebling från cdon.

Om fyra månader exakt, fyller Andreas dotter två år. 22 juni. En söndag, två dagar efter midsommarafton.

Appropå påsk som ofta får en att tänka påskägg, så spenderade jag en hel timma innan frukost åt att leta upp årets exemplar av påskhars leverans. Snön har kommit som den skulle och den är både vit, kall och tjock, vilket ledde till en feg vändning av mor och far som bestämde sig för att placera äggen innomhus. Ingen fara egentligen, ty en timmas pölsande i snö i nattlinne före morgonmackan är inte så himla kul, egentligen.
Socker är sött och ger mest tandproblem tycker mina förmyndare, så endast lite choklad, 8 maltesers och en klubba täckte botten, men I GOT A GIFT FOLKS! Gifts are great stuff. Högtalare för iPod yäx! Och nu kan jag spela musik lite här och var.


Så ska det låta igår... vad tyckte ni? Jag tyckte Andreas såg nervös ut. Och visste inte riktigt vart han skulle göra av sig och händerna, vilket ledde till allmänt taktklappande och tafsande på Settman. Dessutom blev det väldigt mycket Andreas över det, när han...don't know what to call it...trycker med händerna i luften..? ^^, Och gör sånadär Andreasrörelser. And I kind of like it. Men de var lite i skymundan va? Det kändes som att Stefans lag fick bra mycket mer uppmärksamhet, eller så var de bara mer högljudda. Andreas var ganska tyst, men det kom ganska mycket EHJande från honom ändå. Såna fina EHJanden. Som det i första tonartshöjningen i A little bit of love. And that's just a part of it, it's all for a little bit of love, EEHHJJ!
Synd att de inte vann. Det hade ju varit mysigt att få höra dem sjunga den sista låten.


MEN GRATTIS IGEN ANDREAS.
Inte för att jag lever för någon naiv uppfattning om att han läser detta, mer för att det är artigt och fint att önska folk grattis. Än än gång, det är tanken som räknas! Jag har levt på det mottot ett tag. Jag har ett till också. Ett klokt citat från Tage Danielsson. Han finns dessvärre inte längre, men ord kan leva länge.

"Ja' mår inte bra i da'
Men trallala
Och trallala
Nu mår jag bra"


Grattis är ett konstigt ord by the way. Hur snyggt låter det egentligen?
När Andreas blir 40 om två år, då är ni hjärtligt välkomna på Andreaskalas. Iaf är det så jag planerar nu. Kravet är att man måste fira honom helhjärtat, och inte nämna -om det mor förmodan finns något- något nedlåtande om honom eller hans omgivning. Det blir väl trevligt?

CONGRATULATIONS AND CELEBRATIONS


Stockholm calling

Det blir ett till inlägg idag. Bara för att det är en fin dag som tydligen alldeles snart ska övergå i snöstorm. Det är LOV nu iallafall. Och Påsk alldeles snart. Dessutom var jag i Sveriges största stad förra helgen och det är värt att tala om.

Meningen var ju att Andreas skulle till final i melodifestivalen, därför kändes det ju kul att få komma upp och se hela tjotaballongen som Luuk skulle uttryckt sig. Om ödet finns var det inte min väg den här gången (höh), no final för Andreas. Men Stockholm var himla snyggt och älskvärt ändå.

Begärde ledigt för fredagen och tog buss slash tåg upp till Växjö där Linda tog emot mig. Up we go och till kvällen var Täby ett faktum.

Fredagskvällen innebar genrep - utan Andreas. Globen är SJUKT TUFFT. Vi hade Andreas skyltar ändå. För att supporta. De var små och syntes inget vidare. Liten men tuff säger man. Det är tanken som räknas.


image33


Johan Lyander, ni vet, syntkillen i Andreas world wide domination band, spelade ju med Rongedal. Det var mest honom vi var ute efter när geniset var avklarat. Vakter som ville utrymma lokalen och gå hem till sina familjer, eller möjligtvis bara visa att de har makt, bekräftade att det inte skulle bli någon autografsignering minsann, och att man skulle föregå med gott exempel och lämna Globen så fort som möjligt.
Folk stod kvar iallafall. Och Johan var bara några meter ifrån ju. Och nu kommer det bästa:

-Johan! JOHAN!
-Jag?
-Ja!
-Menar ni mig?
-JA.
-MOI?
-Jaa.
-Åh!
-Kan vi få din autograf?
-Ja självklart! Gillar ni synt eller?
-Nja, vi gillar dig.
-ÅH. HÄRLIGT!

Om någon någonsin bryr sig om att fråga om min åsikt i världens sötaste man, och kom ihåg att ordet söt har flera innebörder, ska Johan stå nästan högst iaf.

image34


Lördag var en snygg dag i Stockholm med hemliga uppdrag och tunnelbanor. Söndag var en åka hem dag och såna dagar är de värsta. Det är då man åker hem. Buss från cityterminalen vid tolv tiden, och hemkomst halv åtta med pizzabemötning. Det var en bra välkomstpresent iallafall.


I tisdags tog jag en daglig tur till Åhléns som jag gjort så fort det funnits tillfälle sedan releasedagen av One love singeln. FINALLY. Där fanns den för 29.50 pix. Den är min nu. One love och Lucky star, sedan en äckligt fin worktape version av One love. När de lägger av med instrumenten och bara sjunger, det är min favorit del.
Sedan kommer en ackustisk version av Lucky star, som är himla mysig men inte så olik originalversionen. Lucky star är ju ganska ackustisk redan från början.
Yäx, sedan kommer tre olika remixer av One love och jag tycker inte de är bra alls. Ända remixer jag verkligen gillat är ju de av A little bit of love. Så tycker många andra också förresten. Den är väl speciell på nåt sätt.

På söndag har Gerd och Gerda namnsdag. Grattis! Dessutom ska mina - om jag får några - barn heta Aurora och Fritz. Fritz Fritz!  Maten är färdig Fritz!

Thank you and good night


Så ska det låta

Can you tell who's on TV tomorrow?
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=81450&from=program_ao

FRIDAY 21 MARS sänds avsnitt FOUR av Så ska det låta.
Stefans lag: Stefan Gunnarsson, Anna Sahlin, Peter Johansson
Puttes lag: Putte Nelsson, Carola Häggkvist, Andreas Johnson

Programmet spelades ju in någon gång i höstas och det är MÖJLIGT att jag under min egen tur till California befann mig i SAMMA LAND som Andreas. Det är ju en upplevelse. Har jag rätt åkte han väl till New York, och åkte sedan hem för att spela in showen, och återvände sedan till USA igen.

Man kan redan nu kolla in Sing for me scenen från programmet på svt.se
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1092328

Jag tror nog jag ska hålla mig ifrån länken själv, hur kul är det egentligen att öppna julklappar i förskott liksom? Sjungandet ska väl upplevas i samband med resten av programmet och Settmans kkkkkarisma. Det är bara en dag till the big tv day.

image32


För Andreas själv är det bara två dagar till the big BIG day. Congratulations and celebrations, Andreas fyller TRETTIOÅTTA på lördag. På påskafton itself. Det är inte illa presterat för en karl som honom, det var inte bara jag som tog honom för 25 i 06 melodifestival. Mmmm det känns som om det var igår.

One love



One love

Here in this place I never thought we'd be today
After all that we've been through, we've come a long way
Together, you and I
Here I will rest my case and let my weakness show
I've got nothing left to prove and I will follow
This new road tonight
All I want, all I need
Is for you to stand by me

Oh baby, one love
Walking in the dark beside me one love
Always there to help and guide me
One love, that's all I need
One love
Bigger than the two of us now, one love
I'm not afraid to put my trust in one love
That's all I need

I can see the million tears that left your eyes
And I can hear the words that hurt you
I can feel you, the thorn in your side
I'll take you in, I'll see you through
And I'll be there to stand by you

Oh baby, one love
Walking in the dark beside me, one love
Always there to help and guide me
One love, that's all I need
One love
Bigger than the two of us now, one love
I'm not afraid to put my trust in one love
That's all I need

When the world that's cold outside
And I need a place to hide
You are there, holding on
Let me know I'm not alone
I'm not alone

One love
Walking in the dark beside me, one love
Always there to help and guide me
One love, that's all I need
One love
Bigger than the two of us now, one love
I'm not afraid to put my trust in one love
That's all I need
Standing here tonight beside me
One love, that's all I need


It's a gooooood song
Och den förtjänar så fedt mycket en plats i Globen.
För att citera Sanna nu "Men alltså, ÅH. Folk har verkligen problem med det här med att det är en duo."
YÄX that is the problem. LET IT GO.
Jag tycker det är modigt av dem. Att ställa upp igen. Tillsammans. Det var en kul grej, och ingen är korkad för att den sjunger med den andra.
Sen ska man ju inte kränka folks synsätt och sånt. Tycker Sverige att Nordmans låt är bättre ska de självklart få tycka det utan att riskera misshandel på gatan, men jag tror inte på det. Få har jämfört låtarna, enligt mig.

Play the game

Kolla gästboken på andreas-johnson.com och vem som helst förstår att Andra chansen gick rakt åt motsatta hållet än bra. Någonstans kanske jag kände det på mig, att duon har fler emot sig än för. Speciellt Carola. Jag tänker faktiskt inte ta ställning till om jag gillar henne eller inte, men VÄLDIGT många tycker hon är rent ut sagt hemsk. Dessutom finns det folk som påpekar att CAROLA hade klarat sig mycket bättre utan Andreas. Men tjo. Är det inte YNKLIGT av svenskarna va? De är småsinta. Jag har sett flera hånfulla kommentarer som 'Åh, kul att Carola inte gick vidare, jag hatar henne', men är det egentligen någon mening med att vara skadeglad för någon man inte känner? Är det så kul att se Häggkvist besviken? På riktigt? I så fall gott folk, har vi inte mycket till liv. 

Grejen är ju att jag ska till Globen med Linda. Och det mest för att Andreas skulle dit. IRONISKT NOG blev det inte så och jag känner att den högre makten kanske ansett att jag ätit ett kex eller två för mycket och valt att inte uppfylla den ända livssträvan jag haft sedan Melodifestivalen 08 blev ett faktum.
Jag valde att inte se klart på andra chansen över huvudtaget, Luuks besked besvarades med en stor svordom och klampande upp för trappan för att akutringa Linda.
För att avreagera mitt upprörda inre gick jag ut genom ytterdörren och SPRANG, skrek i telefonen, satt, frös, hyperventlierade, och försökte se ljuset.

Astrid har rapporterat lite från Kiruna, och tydligen hade Andreas tagit förlusten bra MED MERA.

Stockholmsresan ska nog bli kul ändå, och det är ju ingen pluttstad så som både Karlskrona och Kiruna. Men det känns ju äckligt snopet, trots att jag efter Västerås lärt mig att inte ta finalen för givet. Jag har laddat för det här. Meningen var att allt skulle sluta lyckligt med andra chansen som en liten omväg till Stockholm. MEN DET ÄR SANNING NU, One love is out  och DÄRFÖR tänker jag minsann inte sova gott i natt, det strider mot både principer och min ära.

Let's cross our fingers and pray for better times.


Andreas vs Nordman

Vänner och kamrater, imorgon avgörs det.
Imorgonkväll ska jag sitta hemma i soffan med telefoner och kontanter för att verkligen se till att Johnson&Häggkvist får sin rättmäitga plats i Globen. Nordman KAN bli tufft, folk kanske gör en Peppe och röstar på usla häxbränningar mest för att göra livet surt för Carola. Det vore taskigt tycker jag. Därför kanske det är bäst att lägga mest pengar på första omgången? För att försäkra sig om att Nordman inte längre är ett hot. Vilket de inte borde vara. Sussie eller Therese borde inte få gå vidare någon av dem, jag sjunger bättre opera än Terran.

NORDMAN ELLER JOHNSON&HÄGGKVIST? Det får vi reda på i TREDJE duellen.

På svt punkt se finns det flera trevliga mingelbilder och intervjuer.

image31
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1078463
Bland annat. HAHA. <3

Andreas for presideeeent

Mello 08 Karlskrona

Så. Sista detävlingen i melodifestivalen igår hölls i Karlskrona, och jag var på plats för att skrika högt och stå upp för min stad. Jag måste säga att jag verkligen gillar mello, all uppståndelse, allt glitter och alla färger, alla skandaler osv. Jag vet inte om jag kommer vara så insatt i framtiden, det kanske hänger på Andreas det med. I alla fall blev det Nordman som fick möta Johnson&Häggkvist duon, och om de inte slår Nordman går jag under. Visst hade de en okej låt som var ganska dålig om man jämför med den där Ödet var min väg och Vandraren som alla älskade en gång i tiden, men hur spektakulär var den där häxbränningen egentligen? På plats i arenan såg det ganska knasigt ut med en liten söt tjej som stod mellan två brinnande eldrader, eller vad säger man? Effekten var någorlunda okej på tv men även där såg det föga (lägg märke till ordvalet) imponerande ut. I största allmänhet såg allt mycket bättre ut på tv, framför allt såg ishallen väldigt mycket större ut hemifrån. Jag som hade ståplats längst bak såg scenen alldeles utomordentligt bra, arenan är himla fjuttig på riktigt.
image30
Telenor Arena Karlskrona
Bilderna blev mörka men Luuk gjorde lika mycket entré ändå


Men stämning fanns det, de flesta var sjukt pepp och "vågen" fick gå tre varv runt folket innan sändning. Hela festivalen är väl glädje rakt igenom, och det är det som är grejen med det ju. Jag lyssnar inte på schlager liksom, men själva schlageryran är ett fint moment som lyser upp våren lite extra. Tycker jag.

Det bästa bland bidragen tyckte jag absolut var Fronda. Att sjunga 'ingen mår så bra som jag' på ett ganska aggressivt sätt var bra, och allt behöver inte vara så jobbigt känslosamt alltid. Pang på liksom. OCH JAG HAR LITE PENGAR KVAR. Yehyehyehyehyeh.

Luuks entré var pampig, och Björn-som-alla-älskar är verkligen värd att bli älskad av alla. Dessutom har jag läst att han aldrig har rökt och aldrig varit berusad. Han är en man.
Folk var glada och uppklädda, och Linda Bengtzing - stavning - kramade fans i publiken när kameran var riktad åt andra håll. Det var en glad atmosfär helt enkelt.


Yes. Men Andreas ska som sagt möta Nordman, och om han inte går vidare då är det skandal på riktigt. Därefter, om de klarar sig förbi i lågornas sken, blir det antingen Sussie Tapper eller Therese som ska försöka slå ut dem. Good luck säger jag, och jag är ganska säker, eller jag hoppas långt in i hjärtat, på att One love kommer få spelas i Globen.

MEN WHO KNOWS?